Helene van Santen/nieuwe header Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.
Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.

PREMIUM

Ik zag meteen waarom de Dolly Dots zo succesvol zijn

Apetrots is Margriets hoofdredacteur Helene van Santen op de samenwerking met de Dolly Dots, die deze week gasthoofdredacteur van Margriet zijn. Hoe deze samenwerking tot stand kwam? Het begon met een appje aan Angela Groothuizen...

Eind vorig jaar stuurde ik Angela Groothuizen een appje. Of ze binnenkort tijd had om eens met mij te bellen over een mogelijke samenwerking. Ze reageerde meteen en toen ik haar die middag aan de lijn had, zat zij in de tourbus met haar collega-Dots Angéla, Anita, Esther en Patty. Op de achtergrond klonken gezellige geluiden van lachende vrouwen. Ik zag helemaal voor me hoe zij daar in die bus op weg waren naar hun volgende show; die vijf vrouwen, die al zo lang samenwerken dat ze zussen van elkaar zijn geworden.

Gasthoofdredacteuren

Hoewel ik Angela wilde spreken om te vragen of zij onze nieuwe columnist wilde worden (waar ze gelukkig ‘ja’ op zei, je leest haar wekelijkse columns hier), ontstond spontaan het idee om de Dolly Dots gasthoofdredacteuren van Margriet te maken. De Dots reageerden, enthousiast als ze zijn, meteen positief en in no time hadden we een afspraak bij ons op de redactie. Er werden ideeën geroepen, er werd gelachen, en ik zag waarom Angela, Angéla, Anita, Esther en Patty nog altijd zo succesvol zijn. Ze hebben zo veel plezier met elkaar. En zo'n hechte band. We wisten meteen wat het thema moest worden van het gasthoofdredacteurnummer: sisters!

Naast de sisterhood en de grote lol die ze samen hebben, is er nóg een reden waarom de Dots nog steeds zijn wie we zijn: ze hebben maling aan hun leeftijd. Ik zat nog in de luiers toen zij al de wereld aan het veroveren waren met hun hits. Inmiddels zijn ze 'meisjes van zestig', zoals ze zichzelf noemen, maar op een podium rocken, dat doen ze nog steeds. En hoe! Dit jaar gaan ze weer op tournee en sluiten die tour grandioos af met een concert in de Ziggo Dome. Ik kan niet wachten.

headers gofeed columnisten alleen voor boven paspoortje Helene Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenJoost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden