Margriet logo
Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Ik ben er nog altijd trots op dat ik een bijdrage mocht leveren aan het programma van Frits Spits

Helene mocht ooit een item leveren voor het radioprogramma van Tijd voor Twee.

Zeg je radio, dan zeg je Frits Spits. Jaren geleden was ik eens te horen in Tijd voor twee en ik ben er nog altijd trots op dat ik een bijdrage mocht leveren aan dit gelauwerde programma van de radiolegende - al waren het maar luttele minuten.

Nieuwe Franse film

Ik was in die tijd werkzaam als freelance journalist en had in Parijs een interview gedaan met de Franse acteur Guillaume Canet. Hij stond op het punt om zijn debuut als regisseur te maken met de film Les petits mouchoirs (een aanrader, overigens). Terug in Nederland werd ik gebeld door een redacteur van Tijd voor twee; ze wilde aandacht besteden aan deze nieuwe Franse film en had via de pr-afdeling van de filmmaatschappij gehoord dat ik Canet had geïnterviewd. Of ik in het programma van Frits Spits wat wilde vertellen over de film?

Niet helemaal vlekkeloos

Ik was niet te gast in de studio, maar het item werd vooraf opgenomen. Qua reisafstand sloten de redacteur en ik een compromis: het midden van het land, Utrecht. We spraken af op het Centraal Station. Ik weet niet meer precies hoe het zo kwam, maar we waren beiden niet heel bekend in Utrecht en konden moeilijk een geschikte plek vinden (zonder lawaai op de achtergrond) om het audiofragment op te nemen. Uiteindelijk stonden we buiten om de hoek van het station een interviewtje te doen. Het was koud en het waaide - waardoor het een paar keer opnieuw moest. Toen het item een dag later op de radio te horen was, sprak Frits Spits ook nog eens mijn naam verkeerd uit. Maar ach, wat kon mij dat schelen. Ik zat in het radioprogramma van Frits Spits!

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden