Margriet logo
null Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djoiien de Kreij. Jurk: Massimo Dutti. Pumps: Steve Madden.
Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djoiien de Kreij. Jurk: Massimo Dutti. Pumps: Steve Madden.

PREMIUM

‘Het werd de meest romantische week van mijn leven. Hartje zomer, dé stad, dé man’

Helene weet als geen ander waarom Parijs de stad van de liefde wordt genoemd.

Het was liefde op het eerste gezicht. Wanneer het precies was weet ik niet eens meer, want ik was nog een kind, maar ik weet nog wél wat ik voelde: pure verwondering.

De grandeur, schoonheid, de combinatie van metropool-zijn en tegelijkertijd écht Frans: de stad Parijs heeft me vanaf het eerste moment weten te bekoren. Sindsdien ben ik er dan ook ontelbare keren geweest en heb er, als eind twintiger, zelfs een tijdje gewoond.

Verliefd óp en ín de stad

Dat ik niet alleen óp de stad, maar ook ín de stad verliefd zou worden, had ik nooit kunnen voorspellen. En toch gebeurde dat in de zomer van 2011. Ik had, thuis in Amsterdam, sinds een paar maanden weer contact met Navin, die ik al kende van mijn middelbare school. Na onze schoolperiode waren we elkaar uit het oog verloren, maar dankzij social media kwamen we elkaar tien jaar later weer tegen. Bij het eerste afspraakje in Amsterdam vertelde hij dat hij voor zijn werk om de week naar Parijs moest. Ik werkte destijds als freelance journalist onder andere voor een tijdschrift voor Frankrijk-liefhebbers en reisde ook geregeld af naar de stad. En zo spraken we half juli 2011 in Parijs af.

The rest is history

Het werd de meest romantische week van mijn leven. Hartje zomer, dé stad, dé man. Op de Franse nationale feestdag, quatorze juillet, keken we samen naar het vuurwerk bij de Eiffeltoren en daar zoenden we elkaar voor het eerst. The rest is history. Inmiddels is hij al tien jaar mijn wederhelft en de vader van mijn twee kinderen. Dankzij Navin begreep ik in één klap waarom Parijs de stad van de liefde wordt genoemd.

null Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (40) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (3). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenJoost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djoiien de Kreij. Jurk: Massimo Dutti. Pumps: Steve Madden.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden