Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Het regende, de camping was dicht, m’n vrienden waren er niet en het strandje lag er verloren bij

De zomervakanties van Helene waren altijd het hoogtepunt van het jaar. Ze was helemaal dol op het Franse plaatsje waar zij met haar ouders en zus naartoe ging. Extra fijn dus toen ze er ook eens in de herfst naartoe kon. Zou je denken...

Op mijn zestiende leerde ik tijdens een herfstvakantie in Frankrijk een belangrijke les: ga nooit, maar dan ook nooit, buiten de zomer naar je favoriete zomerse vakantiebestemming.

Elke dag feest

Al van kleins af aan ging ik elke zomer met mijn ouders en zus naar het Franse plaatsje Saint-Hilaire-les-Places, ten zuiden van Limoges. Het was een van de hoogtepunten van het jaar, waar ik elke keer weer naar uitkeek. Mijn zus en ik hadden veel vrienden op de camping en werden door onze ouders enorm vrij gelaten, waardoor het elke dag feest was: van de plaatselijke kermis tot de disco. Overdag lagen we de hele dag te bakken in de zon, afgewisseld met af en toe een potje ‘Uno’ (kaartspel) en een paar baantjes zwemmen in het meertje. In mijn herinnering scheen de zon altijd. Kortom: het was een en al gezelligheid.

Troosteloze bedoening

Toen ik op mijn zestiende van mijn ouders mocht kiezen waar ik graag naartoe wilde in de herfstvakantie, was de keuze snel gemaakt: Saint-Hilaire-les-Places. Mijn zus ging dat jaar niet mee, zij ging met een vriendin op reis, dus ik was alleen met mijn ouders. Zij waarschuwden mij nog dat het in de herfst heel anders zou zijn dan in de zomer, maar ik wilde niet luisteren. En dus gingen we in oktober naar Saint-Hilaire.

Het regende, de camping was dicht, alle vrienden waren er natuurlijk niet en het strandje lag er verloren bij. Wat een troosteloze bedoening. Het enige leuke was de enthousiaste uitroep van de restauranteigenaresse waar wij ’s zomers vaak kwamen eten toen ze ons zag: “Oh là là, c’est comme un rêve!” Het was echter geen droom, maar een nachtmerrie.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden