Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Het lichtpuntje kwam uit onverwachte hoek. ‘We zijn de enigen die geld terúgkrijgen!’ riep ik overdreven

Ook Helene voelt de inflatie in haar portemonnee, net als de rest van Nederland. Toch stond ze deze week te juichen vanwege een financiële meevaller.

Ken je Loesje nog, van de grappige uitspraken op posters? Laatst moet ik aan mijn favoriete Loesje-spreuk denken: ‘Aan het eind van mijn salaris houd ik altijd een stukje maand over.’

Ik moest daaraan denken toen ik aan de kassa van de supermarkt stond en schrok van het bedrag dat ik moest afrekenen. Even daarvoor stond ik aan de pomp al met grote verbazing te kijken: ruim € 2,30 voor een liter benzine. Ik kan me nog herinneren dat ik, toen ik mijn eerste autootje had (zo’n vierkante rode Suzuki Alto, voor de liefhebbers), ‘slechts’ € 1,40 per liter moest betalen. Maar ja, dat was twintig jaar geleden.

Het leven wordt duurder. Ik hoor iedereen in mijn omgeving erover en de nieuwsmedia staan er vol mee: de inflatie. Maar voor wie nu denkt dat dit stukje één grote klaagzang wordt, wees gerust: dit verhaal krijgt een positief einde.

Lichtpuntje

Het lichtpuntje kwam uit onverwachte hoek. Navin en ik keken, vanwege alle berichtgeving over hogere energieprijzen niet echt uit naar de jaarlijkse energieafrekening. Maar wat bleek? We kregen geld terug! Een paar honderd euro nog wel. De reden is dat we anderhalf jaar geleden zijn verhuisd van een oude woning met deels enkel glas naar een nieuwbouwhuis met ontelbaar veel A’s en plussen in het energielabel. “Bel de krant!” riep ik enthousiast uit. “We zijn de enigen in Nederland die geld terúgkrijgen!” Dat was een tikkeltje overdreven, maar ik greep elk beetje positief nieuws met beide handen aan.

We hielden aan het einde van de maand weliswaar geen salaris over, maar wel een stukje energierekening.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden