Margriet logo
Headers columnisten Helene NW Beeld Fotografie: Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Fotografie: Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

‘Enrique gaf me drie zoenen en zei: ‘Je bent me een date verschuldigd’’

Helene mocht ooit de Spaanse ster Enrique Iglesias interviewen. Een ontmoeting die ze niet snel zal vergeten.

‘Iedere generatie heeft zijn eigen Iglesias’ - dat was ooit de kop van een krantenartikel over Enrique Iglesias. Popster en inderdaad de zoon van die andere Spaanse popster, Julio Iglesias.

Niet alleen was ik in mijn jongere jaren een enorme fan van voetballer Dani, maar ook van Enrique. Als beginnend journalist had ik het grote geluk om hem te mogen interviewen. De dag voor die Grote Ontmoeting kwam mijn vriendin Yvette bij me eten. Yvette had een briljant idee hoe ik een onuitwisbare indruk op hem zou achterlaten. Voor de rubriek die ik schreef werden de interviewvragen op kaartjes geschreven, die aan een bos rozen hingen. De geïnterviewde pikte steeds een roos uit de bos en beantwoordde de vraag die erop stond. Yvette schreef op een van de kaartjes: ‘Will you go on a date with me?’ (Wil je met me uit?) “Dat is ontzettend onprofessioneel,” sputterde ik tegen, maar Yvette zei: “Zo’n kans krijg je nooit meer en je hebt in elk geval een unieke anekdote voor je artikel.” Ik besloot het te doen.

null Beeld

Helene tijdens het interview met Enrique

Of ik geen vriendje had...

Bloednerveus ging ik naar het interview. Toen Enrique hét kaartje eruit pikte, lachte hij en vroeg of ik geen vriendje had. Na mijn ontkennende antwoord zei hij: “Ik ook niet, dus dat zit wel snor.” Hij ging verder met de volgende vraag. Aan het eind van het interview kwam de pr-dame binnen om te zeggen dat we moesten afronden. Enrique gaf me drie zoenen op mijn wangen en zei: “Je bent me een date verschuldigd.” Toen liep hij de kamer uit. De blik op het gezicht van de pr-dame zal ik nooit vergeten.

Het afspraakje is er uiteindelijk niet meer van gekomen... Inmiddels is Enrique vader van drie kinderen, onder wie zoon Nicholas. Dé Iglesias voor de volgende generatie.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenFotografie: Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden