Margriet logo
Helene van Santen/nieuwe header Beeld Fotografie: Sanne Tulp. Haar & Make-up: Romy de Borst. Styling: Ilona Jongepier. Fotografie: Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Carmen Zomers .
Beeld Fotografie: Sanne Tulp. Haar & Make-up: Romy de Borst. Styling: Ilona Jongepier. Fotografie: Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Carmen Zomers .

PREMIUM

‘Een ooglift? Ik schuif het nog even voor me uit’

Alweer een collega die haar ogen heeft laten doen. Helene schuift een ooglidcorrectie nog even voor zich uit. Alhoewel... Het lijkt wel een trend!

Laatst vertrouwde een collega mij toe dat ze haar oogleden had laten liften. Die bekentenis deed ze niet zomaar, maar nadat ik haar twee keer in korte tijd had gecomplimenteerd dat ze er zo goed uitzag. “Weet je hoe dat komt?” vroeg ze glunderend. “Ik heb mijn ogen laten doen.”

Daar moest ik natuurlijk meteen alles van weten. Waar? Wanneer? Hoe? Deed het erg veel pijn? Hoe duur? Et cetera. Mijn slimme collega had het laten doen in coronatijd, toen we allemaal nog volledig thuis werkten. Na de behandeling had ze een paar dagen blauwe ogen, maar ja, niemand dus die het zag.

Hangende oogleden

Kort daarna hoorde ik van een andere collega dat ze ook haar ogen ging laten liften. Een trend leek gezet op de redactie, maar ook daarbuiten. Toen een vriendin van mij vertelde dat ze een ooglift overwoog, nadat twee (!) vriendinnen van haar het hadden laten doen, dacht ik: het lijkt wel alsof het hele land zo’n correctie laat uitvoeren. Niet zo gek, want ik hoor steeds meer vrouwen (en mannen) van 40+ klagen over hangende oogleden. Die zijn niet alleen vervelend, maar je ziet er daardoor ook vermoeider en ouder uit dan je bent.

Ik durf niet

Zelf schuif ik het nog even voor me uit. Nu kan ik wel een pleidooi houden voor natuurlijke schoonheid, waar ik zéker ook van houd, maar de waarheid is: ik durf niet. Het is toch een ingreep. Maar als ik nu van nóg een collega of vriendin hoor dat ze het gaat laten doen, ga ik misschien wel mee.

headers gofeed columnisten alleen voor boven paspoortje Helene Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenFotografie: Sanne Tulp. Haar & Make-up: Romy de Borst. Styling: Ilona Jongepier. Fotografie: Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Carmen Zomers .

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden