Margriet logo
boven headers Gofeed columnisten Helene Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Déze grap maken de vriendinnen van Helene over haar goede voornemens

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze week over haar goede voornemens, dat inmiddels voor een flinke grap van haar vriendinnen zorgt.

“Sommige mensen duiken in hun badkleding de ijskoude Noordzee in, ik heb weer een heel andere traditie op 1 januari: ik ga dan altijd hardlopen. Nou ja, altijd… De afgelopen drie jaar heb ik dat steeds gedaan.”

Meteen beginnen met goede voornemens

“Dat komt omdat ik ooit eens heb gelezen dat je met een goed voornemen het best meteen in het nieuwe jaar kunt starten, omdat je het dan langer zou volhouden. Nu is vaker sporten wel iets wat steevast op mijn lijstje met goede voornemens prijkt, dus ik kan wat dat betreft wel wat motivatie gebruiken.

Het eerste jaar waarin ik ging hardlopen op 1 januari leek het daadwerkelijk goed uit te pakken. Ik rende trouw drie dagen per week een halfuurtje hard in een park in de buurt. Maar toch hield ik het maar een paar maanden vol; rond april was mijn motivatie weg.”

Lees ook:
Deze gebeurtenis uit 2021 stijgt voor Helene boven álles uit

Alléén op 1 januari

“Het tweede jaar verliep wat weerbarstiger. Ik liep een paar keer hard in januari, daarna een tijdje niet, en toen heel fanatiek van april tot ongeveer augustus. Maar in september ging ik verhuizen, waar ik enorm druk mee was en daardoor haakte ik weer af. Het derde jaar ging ik wederom op 1 januari van start. En dat was ook meteen de enige dag in het gehele jaar dat ik heb hardgelopen.”

‘In 2022 wordt het allemaal anders’

“Mijn vriendinnen maken er sindsdien graag grappen over: ‘Helene sport alleen op 1 januari.’ Beschaamd moet ik dan toegeven dat ze gelijk hebben. Maar in 2022 wordt het allemaal anders! Het is tijd voor een rigoureus andere aanpak. Dit jaar ga ik niet hardlopen op 1, maar op 2 januari.”

Over Helene van Santen

headers gofeed columnisten alleen voor boven paspoortje Helene Beeld redactie
Beeld redactie

Helene van Santen (40) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (3). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van Santenredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden