Margriet logo
boven headers Gofeed columnisten Helene Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.
Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.

PREMIUM

‘De kersenbloesem was zo kleurrijk, we werden er op slag vrolijk van’

The Japan Women’s Club in Amstelveen weet wat goede cadeaus zijn. In 2000 schonk de organisatie, die als doel heeft om de contacten tussen Nederlanders en Japanners te bevorderen, maar liefst vierhonderd kersenbloesembomen aan de gemeente. Zo werd het Bloesempark in het Amsterdamse Bos geboren.

Het bijzondere aan kersenbloesembomen (kijk voor de mooiste fiets- en wandelroutes langs bloesems in heel Nederland op pagina 70) is dat ze een heel korte periode allemaal tegelijk bloeien. Wanneer precies is afhankelijk van het weer, maar meestal in april of mei. De bloei duurt maar zo’n twee weken. In die korte periode is het dus een drukte van jewelste in het Bloesempark, want heel Amsterdam, Amstelveen en omstreken wil dat natuurlijk zien.

Adembenemend

Ik ben er één keer geweest. Omdat de rijen voor de ingang van het park berucht zijn en ik het idee van in de rij staan voor een park eigenlijk bespottelijk vind, had ik het vaak aan me voorbij laten gaan. Maar een paar jaar geleden besloten Navin en ik er toch eens heen te gaan. Vooral omdat we aan Milo en Oliver wilden laten zien wat voor moois de natuur te bieden heeft. We waren er ’s ochtends vroeg, zodat er gelukkig nog geen rij stond. Maar in het park zelf zaten we hutjemutje. Het was net het strand van Zandvoort op een zomerse dag in juli met 28 graden. Dat vergaten we echter snel, want het was adembenemend prachtig. Zo kleurrijk, zo paradijselijk, we werden er op slag vrolijk van. Een bijzondere ervaring. Dit jaar staat een bezoekje aan het park dus zeker weer op de agenda. Voor wie in de buurt woont: ik zie je daar vast, gezellig in de rij.

headers gofeed columnisten alleen voor boven paspoortje Helene Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenJoost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden