Margriet logo
null Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Dat ze een twee-eiige tweeling merk je aan alles. Oliver houdt van dinosaurussen, autootjes en superhelden. Milo van paarden, eenhoorns en prinsessen

Helene heeft een tweeling. Maar dat betekent niet dat ze op elkaar lijken. Integendeel zelfs.

Mijn zoontjes zijn een tweeling, en dat zou je misschien ook zeggen als je ze ziet, maar zeker niet als je ze leert kennen. Hoewel ze veel uiterlijke gelijkenissen hebben, lijken ze verder helemaal niet op elkaar. Ze zijn dan ook een twee-eiige tweeling en dat merk je aan alles. Oliver houdt van dinosaurussen, autootjes en superhelden. Milo van paarden, eenhoorns en prinsessen. Waar Oliver het liefst buiten rondrent met vriendjes, zit Milo liever aan tafel te kleuren. Oliver lust vrijwel alles en wil altijd proeven wat papa en mama eten, Milo vindt alleen pasta, schnitzel en vissticks echt lekker.

Compromis

Als ik op zondagochtend aan ze vraag: “Wat willen jullie vandaag doen?” geeft ieder standaard een ander antwoord. Alsof ze het erom doen. Heeft de één zin om die dag naar de dierentuin te gaan, wil de ander naar het bos. En een week later wil de één naar het strand en de ander naar de speeltuin. Ik moet dan altijd een compromis sluiten: we doen vandaag wat Milo wil en volgende week mag Oliver kiezen.

Gelukkig hebben ze ook dingen gemeen. Ze houden allebei van Lego: uren zijn ze zoet met bouwen. De kinderseries Peppa Big en Paw Patrol vinden ze allebei leuk om te kijken. En ze houden van stoeien. Het liefst met elkaar. Dan duiken ze boven op elkaar en hebben ze de grootste lol. Ik vind het op zulke momenten mooi om te zien hoe hecht hun band is. Ze hebben samen in mijn buik gezeten en nu zijn ze ook vrijwel altijd samen. Die band, daar komt geen dino of eenhoorn tussen.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (42) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (5). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter.

Dit artikel komt uit het Digitale Magazine van Margriet. Benieuwd wat er nog meer in staat? Klik hier.

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden