null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zoveel kun je maximaal aankomen binnen één dag

Aan je lijn denken wordt steeds lastiger met de pepernoten en snoeppotten die je wellicht nu al om de oren vliegen op kantoor, in de supermarkt en thuis.

Op de Margriet-redactie zijn die in ieder geval al wel prominent aanwezig. Maar, ter geruststelling: er is een maximum aantal kilo's dat je per dag kunt aankomen. En je moet wel een hele berg eten naar binnen schuiven om in één dag flink verschil op de weegschaal te zien.

5.500 calorieën eten

Om een halve kilo aan te komen, zul je namelijk ongeveer 3.500 calorieën extra moeten nemen, bovenop de door het Voedingscentrum geadviseerde 2.000 calorieën per dag. In totaal heb je dan dus 5.500 calorieën verorberd.

2 pizza's, 1 zak pepernoten, 3 glazen wijn...

Om het wat meer beeldend te maken: om bovenop wat je normaal al qua ontbijt, lunch en avondeten eet die extra 3.500 calorieën te bereiken, zul je zeker twee pizza's salami (2.400 calorieën), een zak chocoladekruidnoten van driehonderd gram (1.500 calorieën), een zak chips van 225 gram (1.200 calorieën) en drie glazen rode wijn (369 calorieën) moeten nemen. Bizar veel, ja. Dat krijg je toch nooit in een dag op? En zelfs dán zit je nog niet aan die 3.500 calorieën.

Gezond is en blijft al dat suiker niet, maar in deze wetenschap voel je je vast niet zo schuldig meer als je een handje snoep uit de pot vist. Geniet met mate.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN, Voedingscentrum

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden