null Beeld

Zóveel calorieën verbrand je met een uur in bad liggen en niets doen (en het is veel!)

Niets lekkerder dan een avond doorbrengen in een warm bad.

Muziekje op, kaarsjes aan, boek erbij… Voor geen goud willen we in plaats

daarvan naar de sportschool. Gelukkig blijkt dat ook helemaal niet te hoeven:

je verbrandt met een uurtje in bad gaan namelijk een heleboel calorieën.

Je weet dus waar je ons kunt vinden vanavond.

Een uur lang badderen

Onderzoekers van de Loughborough Universiteit hebben gekeken naar de effecten van warmte op ons lichaam. Hierbij keken ze ook naar de gevolgen van een lekker warm bad, en dat leidde tot een opvallende conclusie. Je blijkt met een uur lang badderen net zoveel calorieën te verbranden, als met een wandeling van dertig minuten. Oké, het kost misschien dubbel zoveel tijd, maar het is ook dubbel zo ontspannend.

Twee groepen mannen getest

Deze conclusie kon worden getrokken door een onderzoek waarbij veertien mannelijke deelnemers werden bestudeerd. Zij werden opgedeeld in twee groepen. De ene groep bracht een uur lang in een bad van veertig graden door, terwijl de andere groep een uur moest bewegen op de hometrainer. Bij beide groepen steeg de lichaamstemperatuur met één graad. Daarnaast werd ook gekeken naar de bloedsuikerspiegel en de hoeveelheid verbrande calorieën.

Calorieën verbranden

Het is natuurlijk geen verrassing dat de mannen die hadden gesport een stuk meer calorieën hadden verbrand dan de mannen in bad. Maar toch ontdekten de onderzoekers iets opvallends: de mannen die in bad hadden gelegen, hadden 150 calorieën verbrand. En dat met niets doen! Oké, je kunt de sportschool nog niet helemaal afzweren, maar toch: het is mooi meegenomen.

Bron | Glamour

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden