Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zout water drinken is de nieuwste hype, maar is het echt zo goed voor je?

water-zout.jpg

Het drinken van zout water is een van de nieuwste hypes op het gebied van gezondheid. Het mengsel zou goed zijn voor je spijsvertering, antibacterieel zijn én de vochthuishouding bevorderen. Maar zijn die beloftes allemaal waar?

Het klinkt zo simpel: voeg een snufje zout toe aan een glas kraanwater en je kunt er de rest van de dag weer tegenaan. Toch blijkt het allemaal iets gecompliceerder te liggen.

Het zoutdrankje waar iedereen het over heeft, Sole, bestaat namelijk niet alleen uit kraanwater en keukenzout. De oplossing wordt gemaakt met een kleine hoeveelheid ongeraffineerd zout. Natuurlijk, mineraalrijk zout dus, zoals de roze Himalaya-variant. Nu is het niet erg om af en toe (gewoon) zout bij je eten of drinken te gooien, maar je moet het niet te vaak doen.

Zout verhoogt namelijk je bloeddruk en onttrekt juist vocht aan je lichaam. Daarnaast vergroot het de kans op nierfalen. De positieve effecten van het drankje zijn dus iets minder rooskleurig dan ons wordt voorgeschoteld. Dat sommige mensen er wel bij zweren, heeft waarschijnlijk te maken met het andere ingrediënt van Sole: water. Als je echt gezond bezig wilt zijn, kun je het dus beter gewoon bij water houden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Foto | iStock

Ook interessant