Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

“Ik stond op het punt blind te worden”

zka-conny.jpg

Soms heb je voor je gezondheid en de juiste zorg nét wat meer aandacht, informatie of hulp nodig. Conny Post (55) vertelt hoe haar persoonlijke ­zorgbemiddelaar haar leven redde.

ZKA-Conny

Hoort bij de leeftijd

“Mijn zicht werd steeds slechter. Eerst dacht ik: dat hoort bij de leeftijd. Maar uiteindelijk maakte ik toch een afspraak bij een ooglaserkliniek. Het meisje dat me hielp constateerde staar in mijn oog en verwees me naar een oogarts.”

Met spoed

“Met mijn ogen bleek niets mis, maar een MRI-scan wees uit dat er een tumor van zeven centimeter in mijn hoofd zat. Met spoed naar de neuroloog, was het devies. Daar kon ik pas acht weken later terecht. Nog ácht weken met een tumor in mijn hoofd! Een vreselijk vooruitzicht, maar ik was zo bang en in de war dat ik niet in staat was om mondig te reageren.”

Hard nodig

Mijn zorgbemiddelaar, Carla in ’t Veen, reageerde enorm begripvol en meelevend. Ze belde meteen rond om een ziekenhuis te regelen waar ik sneller terecht kon en maakte preventief een afspraak bij een neurochirurg die gespecialiseerd was op het gebied van mijn tumor. Dat bleek hard nodig, want ik stond op het punt blind te worden.

Doortastend optreden

Dankzij Carla’s doortastende op­treden werd ik binnen twee weken geopereerd en dat had volgens de neurochirurg geen dag later moeten zijn. Sommige mensen in je leven ben je zo dankbaar dat je het amper in woorden kunt vatten. Mijn zorgbemiddelaar is een van die mensen. Ik ken Carla pas elf maanden, maar zij is voor mij de belichaming van zorgbemiddeling geworden. Haar hulp is levensreddend geweest.”

Meer informatie

Wil je informatie over zorgverleners of een second opinion aanvragen? Met deze en andere zorgvragen kun je terecht bij de zorgbemiddelaar, ook als het gaat om een familielid. Voor meer informatie: www.zilverenkruis.nl/zorgbemiddelaar.

Bekijk hieronder het verhaal van Conny.

Ook interessant