Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Met deze tips zweet je minder!

leuksteuitstapjes.jpg

In de zomer voelen we ons vaak het fijnst in sandaaltjes met een rokje of korte broek aan. Zonnebril op en lekker genieten maar. Toch heeft de zomer ook een nadeel: we zweten sneller. Maar dankzij deze tips kan ook dat de pret niet drukken!

1. Luchtige kleding

Zweten doen we allemaal, daar hoef je je dus niet voor te schamen. Toch voel je je niet prettig als je een zweetvlek onder je armen ontdekt. Draag daarom niet te strakke kleding. Hoe meer lucht je tussen kleding en lichaam hebt, hoe beter.

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals kantoen, linnen en zijde zijn luchtig waardoor je het minder snel warm krijgt en ook minder snel transpireert.

3. Extra aandacht voor de oksels

Was tijdens zomerse dagen sowieso dagelijks de oksels. Verwijder daar ook alle haartjes, want deze houden vocht en bacteriën vast, waardoor je sneller transpireert.

4. Antitranspirant deodorant

Een deodorant voorkomt welliswaar het ontstaan van een transpiratiegeur, onder andere door parfum, maar gaat het transpiratievocht niet tegen. Daarvoor moet je gebruikmaken van een antitranspirant zoals Rexona Maximum Protection. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit product 48 uur lang beschermt tegen transpiratiegeur én -vocht. Het proberen waard toch?

5. Voedsel

Ook je voedselkeuze heeft invloed op je transpiratie. Het is natuurlijk belangrijk om veel water te drinken. Vermijd daarnaast koffie, cola en alcohol, suiker en zout. Spinazie, snijbiet en kool bevatten chlorofyl, dat een geurverdrijvend effect heeft. Ook peterselie en lindenthee bevorderen een – het klinkt raar – lekkere zweetgeur.

6. Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Houd eens een watje met azijn onder je oksel. Het vermindert de productie van bacteriën. Ook essentiële oliën van lavendel, den en pepermunt hebben deze eigenschap. Allemaal het proberen waard toch?

Ook interessant