Zo vieren Margriet-lezeressen kerst: ‘We gaan samen aan de karaoke’ Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo vieren Margriet-lezeressen kerst: ‘We gaan samen aan de karaoke’

Ook kerst 2021 ziet er door het coronavirus anders uit dan andere jaren. Maar dat weerhoudt Margriet-lezeressen er niet van om er een paar fijne dagen van te maken, deze kerst! Wij vroegen op onze Facebookpagina wat jullie gaan doen tijdens de feestdagen.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebookpagina. Note: een aantal van deze inzendingen werd ingestuurd voor de lockdown werd aangekondigd.

‘Ik red mij prima met de Top 2000’

Lezeres Monique Spaans vindt het niet erg om kerst in haar eentje te vieren: “Met familie is leuk, maar ben ik alleen, dan red ik mij prima met de Top 2000.” Maria Berends viert kerst dit jaar met haar partner: “Andere jaren gingen we met een busgezelschap ergens cultuur snuiven. Dit jaar niet in verband met corona. Gelukkig zijn we gezond.” Voor Jeannettte Karsten verandert er niet veel: “Net als elk jaar: een dag met de familie en een dag in pyjama voor de tv.”

Lees ook:
Zó verspreiden jullie je kerstwensen: ‘Ik bel iedereen op en maak een gezellig praatje’

‘Samen aan de karaoke’

De kerst kan ook hét moment zijn om corona even te vergeten, zeggen Margriet-lezeressen op Facebook. Dat geldt ook voor Wilma Drayer: “Wij gaan met de kinderen en kleinkinderen gezellig gourmetten en alles omtrent corona even vergeten.” En lezeres Ria Barlag is de komende dagen lekker vrij. Ze vertelt: “Omdat ik ben gestopt met werken, ben ik alle feestdagen vrij en daar ga ik lekker van genieten.” Autje Sesink-Tetelepta maakt er een klein feestje van. “Met familie komt bij ons thuis eten en… samen aan de karaoke”, vertelt ze.

Maar er zijn natuurlijk ook lezeressen die tijdens de kerstdagen moeten werken. Zo ook Dorien Walda, toch vindt ze dat helemaal niet erg: “Ik ben heerlijk aan het werk met de feestdagen!”

Beeld | Getty Images

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden