Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zo kunnen zoete aardappelen je helpen om gewicht te verliezen

zoete-aardappelen.jpg

Beperkt het eten van zoete aardappelen zich bij jou vooral tot restaurants? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Zoete aardappelen zijn namelijk niet alleen heerlijk, ze hebben ook nog eens een positief effect op je lijn.

Dit zijn drie gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen die er ook voor zorgen dat je gewicht verliest.

1. Ze bevatten weinig calorieën

Zoete aardappelen zijn het perfecte tussendoortje. Ze bevatten namelijk weinig calorieën en geraffineerde suikers, maar zijn wel heerlijk zoet. Je kunt er heerlijke pannenkoeken van maken of een lekker dessert, zonder je zorgen te hoeven maken over je calorie-inname.

2. Ze verminderen je snoeplust

Hoewel deze aardappels zoet zijn, hebben ze een lagere glycemische index dan de gewone aardappel. Dat betekent dat de suikers langzamer in je bloed terechtkomen. Ook de vezels zorgen voor een geleidelijke opname van suikers. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel constant en je energieniveau ook. Je hebt dus langer een ‘vol’ gevoel en je zult minder behoefte hebben om te snacken.

3. Ze bevatten veel vezels

Zoete aardappels zitten boordevol vezels, waardoor je sneller verzadigd bent en dus ook minder eet. Daarnaast zijn vezels belangrijk voor je spijsvertering en de gezondheid van je darmen.

Bron | Popsugar.com |
Foto | iStock |

Ook interessant