Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Probeer déze buikspieroefeningen eens voor een platte buik

probeer-deze-buikspieroefeningen-eens-voor-een-platte-buik-margriet.jpg

Zou jij graag voor de zomer nog een plattere buik willen? En heb je een paar minuutjes per dag tijd over? Dat treft. We hebben drie buikspieroefeningen voor een platte buik op een rijtje gezet.

Voeg ze toe aan je schema in de sportschool, of ga er thuis mee aan de slag. Alvast succes!

Simpele maar doeltreffende buikspieroefeningen voor een platte buik

Oefening 1

Ga op je knieën zitten en steun op je ellebogen. Zorg daarbij dat het bovenlichaam een lijn vormt. Strek het rechterbeen langzaam naar achteren, waarbij de voet over de grond glijdt. Steun op de bal van die voet. Houd deze positie even vast en ga dan langzaam terug naar de uitgangspositie. Wissel je rechter- en linkerbeen af. Herhaal deze oefening 12 tot 20 keer per been.

Lees ook:
10x zo krijg je een platte buik zonder te sporten (of te diëten)

Oefening 2

Ga op je rug liggen en trek je knieën op, maar houd je voeten op de grond. Breng je vingers losjes op je achterhoofd. Adem in en adem langzaam uit, en kom met je hoofd en schouders op van de grond. Houd deze positie vast en beweeg daarna de opgetrokken knieën afwisselend naar de linker- en rechterzijde. Doe dit 12 tot 20 keer per zijde. Voer de beweging van de benen rustig en gecontroleerd uit.

Oefening 3

Ga op je rug liggen, breng je vingers naar de achterzijde van je achterhoofd en houd losjes vast. Trek je knieën op. Til langzaam de voeten van de grond, maak een fietsende beweging en probeer dit ongeveer 1 minuut vol te houden. Je maakt de oefening zwaarder door tijdens de fietsbeweging met het bovenlichaam iets omhoog te komen, totdat de schouderbladen loskomen van de grond.

Als je deze buikspieroefeningen voor een platte buik regelmatig doet, zul je snel resultaat zien!

Beeld | Getty

Voice Uitdaging

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant