Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zó zorg je ervoor dat je in de winter genoeg water blijft drinken

water-drinken-winter.jpg

Dat het belangrijk is om genoeg water te drinken, weten we inmiddels wel. Toch is het in de zomer gemakkelijker om je hieraan te houden dan in de winter. Daarom hier wat handige tips.

In de winter wordt de lucht droger en het temperatuurverschil tussen binnen en buiten groter. Des te meer reden om genoeg water te drinken, al heb je misschien minder snel dorst.

Meteen na het opstaan

Zorg ervoor dat je ’s avonds alvast een glas of flesje water op je nachtkastje zet, zodat je dat ’s ochtends meteen leeg kunt drinken. Zo begin je de dag in elk geval goed.

Op kamertemperatuur

Drink geen ijskoud water, maar ga voor water dat lauw is of in elk geval op kamertemperatuur. Op die manier hoeft je lichaam minder hard zijn best te doen om het te verwerken.

Bij elke maaltijd

Op het moment dat je iets eet, is het een goed idee om daar altijd water bij te drinken. Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd minstens één of twee glazen water binnenkrijgt. Dat is goed voor je spijsvertering en je krijgt meteen extra vocht binnen.

Liever thee dan water?

Met dit koude weer neig je misschien wat sneller naar een warme kop thee. Niks mis mee, want ook thee bevat water. Zorg er alleen wel voor dat je cafeïnevrije thee drinkt. Thee met cafeïne onttrekt vocht aan je lichaam. En dat was nou net niet de bedoeling…

Bron | libelle.be
Foto | iStock

Ook interessant