Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zo blijf je op gewicht tijdens de feestdagen

gewicht-blijven.png

December is niet alleen een feestelijke maand, maar ook een gevaarlijke als het gaat om de calorieën. Door alle diners en borrels vliegen de kilo’s er soms aan. Wil je zorgen dat de ‘schade’ binnen de perken blijft, lees dan snel onderstaande tips om tijdens de feestdagen op gewicht te blijven.

Ontbijt

Een goed ontbijt is ook tijdens de feestdagen erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je langer vol zit en dat je je niet vergrijpt aan te veel zoetigheden tijdens de koffie of die hartige tussendoortjes bij de borrel. Maak het ontbijt extra speciaal met bijvoorbeeld een lekker sapje of pannenkoekjes van boekweitmeel. Ook nog gezond!

Beweging

Zorg dat je tussen de diners en borrels door voldoende blijft bewegen. Hierdoor krijg je niet het nare gevoel dat je de hele dag binnen zit te eten en voel je je gegarandeerd fitter. Bovendien worden de calorieën meteen verbrand en daar wordt de weegschaal natuurlijk ook meteen veel blijer van. Maak daarom een mooie winterwandeling of een fietstocht.

Borrelhapjes

Borrelhapjes bij een glas wijn zijn natuurlijk heel verleidelijk. Zoutjes, toastjes Franse kaas; ongemerkt kun je heel wat ‘wegwerken’. Wil je een gezondere keuze maken, die minder aanzet, kies dan voor olijven of zoute stokjes. Deze borrelhapjes bevatten minder dan 50 calorieën. Ook popcorn en Japanse mix zijn prima alternatieven.

Alcohol

Een glas wijn hoort natuurlijk bij de feestdagen, maar ook alcohol is helaas niet best voor de lijn. Om de kans op te veel alcohol te verkleinen, is het verstandig om af te wisselen met een glas (mineraal)water of eventueel light frisdrank. Vermijd vooral de mixen, die bevatten de meeste calorieën!

Kleine porties

Probeer tijdens de (kerst)diners zo veel mogelijk kleine porties op te scheppen. Dit is niet alleen gezelliger, je doet er ook nog langer over. En heb je het gevoel dat je vol zit? Schaam je niet als je iets laat liggen op je bord. Je vervelend voelen omdat je te veel hebt gegeten, kan een domper zijn op de feestvreugde. Tot slot: deel het toetje!

Meer kerstinspiratie:

Dit kun je allemaal maken met wijnkurken
Zelf maken: moderne adventskrans
6x tafeldektips voor kerst

Bekijk ook:

Ook interessant