Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

“We kunnen echt iets voor mensen betekenen”

carla.jpg

Of we nu op vakantie gaan of een nieuwe fiets kopen, we doen altijd uitgebreid onderzoek naar de geboden waar. Behalve als we ziek worden. Raar! Want ook op het gebied van zorg hebben we veel keuzes. De persoonlijke zorgbemiddelaars van Zilveren Kruis helpen daarbij. 

CarlaZorgbemiddelaar Carla in ’t Veen:

“Vaak zijn mensen tijdens een dokters- of ziekenhuisbezoek niet mondig genoeg om voor zichzelf op te komen. Op het moment dat je een ernstige diagnose te horen krijgt, kun je niet handelen.”

Uit het veld geslagen

Conny Post is bijvoorbeeld een heel kordate vrouw, maar was helemaal uit het veld geslagen toen ze hoorde dat ze een tumor van zeven centimeter in haar hoofd had. Ik werk sinds elf jaar als persoonlijke zorgbemiddelaar bij Zilveren Kruis en kon haar direct helpen. Door te zorgen dat ze sneller in het ziekenhuis terecht kon, maar ook door een afspraak te maken bij een arts die is gespecialiseerd in haar soort tumor.”

Echt iets betekenen

“Omdat we als zorgbemiddelaar de weg goed kennen binnen de zorg, kunnen we echt iets voor mensen betekenen. We informeren en bieden ook een luisterend oor. Dat valt soms niet mee, want we horen veel verhalen die een grote invloed op iemands leven hebben. Er wordt weleens een traantje gelaten, maar we ontvangen ook vaak gebak of een lief kaartje van een dankbare klant. Zoals van Conny, die inmiddels weer gezond is. Ik ben blij dat ik iets voor onze verzekerden kan doen.”

Bekijk hieronder het verhaal van Lia, een collega van Carla, over haar ervaringen als zorgbemiddelaar:

Vind de zorg die het beste bij je past

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in mijn ziekte? Waar kan ik nog sneller terecht? Voor allerlei zorgvragen kun je op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur via 071 – 751 00 52 terecht bij de zorgbemiddelaar. www.zilverenkruis.nl/zorgbemiddelaar

Ook interessant