Ook als je ziek bent tijdens je vakantie is het belangrijk om je ziek te melden bij je werkgever. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Ziek tijdens je vakantie? Hierom is het belangrijk om je ziek te melden

Hèhè, eindelijk heb je vakantie na een drukke periode op je werk en kun je genieten van je welverdiende rust. En dan word je ziek. Dat is vervelend natuurlijk, maar is het ooit in je opgekomen om je tijdens je vakantie ziek te melden bij je werkgever?

Volgens de wet mag je je tijdens de vakantie ziek melden, zodat je vakantiedagen worden omgezet in ziektedagen. Toch doen heel veel mensen dat niet, waardoor zij vakantiedagen kwijtraken.

Minder ziekmeldingen tijdens kerstvakantie

In de vakantieperiodes ziet Arboned, dat de ziekmeldingen van verschillende bedrijven verwerkt, dat het aantal verzuimmeldingen bijna altijd lager is. Denk bijvoorbeeld aan de kerstvakantie: het aantal ziekmeldingen daalde, maar volgens het RIVM was er sprake van een griepgolf. Volgens Arboned lijkt het een logische verklaring te zijn dat mensen zich tijdens hun vakantie minder snel ziek melden.

Waarom zou je je ziek melden tijdens je vakantie?

Ten eerste is heb je het recht om je ziek te melden tijdens je vakantie, dus kun je daar gewoon gebruik van maken. Maar het is vooral ook veel beter voor je gezondheid. Jan Machek is psycholoog bij Arboned en legt bij de NOS uit hoe dat zit. “Vakantietijd is bedoeld om je weer op te laden, het moet een positieve impact hebben. En als je dan ziek bent, heeft vakantie die functie niet.” Toch begrijpt hij wel dat mensen zich vaak niet ziek melden als ze vakantie hebben. Zo schatten mensen volgens hem in hoe hun werkgever erop zou reageren en of het strategisch wel handig is. Ze ervaren het als een drempel.

Zelf oplossen

Machek denkt dat zo’n acht op de tien zieken zich niet ziek meldt tijdens hun vakantie. “Mensen willen het dan zelf oplossen en niet als een probleem worden gezien. Maar vanuit het oogpunt van je werk-privébalans is het slimmer om je ziek te melden, juist ook tijdens een vakantie.”

Niet goed voor je werkgever

Ook volgens vakbond FNV is het slim om je ziek te melden als je ziek bent tijdens je vakantie. Je loopt namelijk vakantiedagen mis en dat is niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werkgever onverstandig. Je hebt namelijk vakantie nodig om je werk daarna weer goed te kunnen doen. Veel mensen hebben tegenwoordig last van een hoge werkdruk en burn-outs. Misschien denk je dat je je baas op korte termijn helpt, maar uiteindelijk is het niet goed voor jezelf, je collega’s en het bedrijf waarvoor je werkt.

Bewijs

Jezelf ziek melden tijdens een vakantie is dus een recht. Maar sommige werkgevers willen wel een bewijs krijgen als je ziek wordt in het buitenland. Ook omdat je in het buitenland niet langs kunt gaan bij een bedrijfsarts. Ze vragen dan bijvoorbeeld om een doktersverklaring of een positieve coronatest.

Wat moet je doen als je ziek wordt op vakantie?

Als je ziek wordt op vakantie, meld je je ziek zoals je dat normaliter ook zou doen. Zorg er wel voor dat je de ziekmelding goed kunt uitleggen. Laat je dus onderzoeken door een arts en vraag om een doktersverklaring. Blijf daarnaast goed bereikbaar voor je werkgever. Geef het vakantieadres door en vertel hem of haar hoe je te bereiken bent. Word je tijdens je vakantie weer beter? Geef dat ook weer door.

Er zijn een aantal gevallen waarbij je werkgever wél vakantiedagen mag inhouden als je tijdens je vakantie ziek wordt:

  • Als er daarover afspraken staan in je cao, je contract of het bedrijfsreglement (verzuimprotocol).
  • Als het schriftelijk is vastgelegd dat je werkgever vakantiedagen mag inhouden als je ziek wordt tijdens je vakantie. Dan mag hij deze vakantiedagen afschrijven van je bovenwettelijke vakantiedagen.
  • Als je hiervoor zelf toestemming hebt gegeven.

Bron | NOS, FNV

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden