Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zó kun je zacht fruit het best bewaren

zacht-fruit.jpg

Als er iets zomer roept, is het wel zacht fruit. Fijne, zoete fruitsoorten zoals frambozen, bramen, aardbeien en bessen. Het enige nadeel aan deze vruchten is dat ze nooit lang goed blijven. Gelukkig kun je dankzij deze bewaartips net iets langer van je zachte zomerfruit genieten.

Eigenlijk is het belangrijkste dat je het fruit op de juiste manier in de koelkast zet.

Zo ga je te werk

Als je zacht fruit buiten de koelkast bewaart, blijft het net aan een dag goed. Zeker met deze warme temperaturen. Zorg er daarom voor dat je de vruchten meteen na aankoop in de koelkast zet. En dan het liefst niet afgedekt en op een plat bord. Leg er voorzichtig nog wat keukenpapier op om het vocht te absorberen. Op die manier blijft het zeker één à twee dagen lekker. Maak niet de fout om zacht fruit eerst te wassen en dan pas te bewaren. Was het fruit echt pas vlak voordat je het gaat eten. Haal ook de kroontjes en steeltjes er pas op het laatste moment af.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Invriezen voor later

Zacht fruit is trouwens ook ideaal om in te vriezen en later te gebruiken voor in je smoothies, bij de havermout of in de yoghurt. Hiervoor is het wél handig om het eerst te wassen en de kroontjes en steeltjes te verwijderen. Doe het fruit in een ziplock-zakje en bewaar het in de vriezer. Het blijft dan minstens acht tot twaalf maanden goed en je hebt altijd lekker ‘vers’ fruit in huis.

Bron | Voedingscentrum
Foto | iStock

Ook interessant