Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Word je nu wel of niet dik van aardappelen?

aardappelen.jpg

Aardappelen worden vaak gezien als echte dikmakers. Mensen die willen afvallen, laten ze dan ook liever links liggen. Maar zijn aardappelen echt zo slecht voor de lijn, of valt het wel mee?

De Belgische voedingsdeskundige Patrick Mullie legt uit dat dat zo’n vaart niet loopt. Aardappelen dikmakers? Volgens hem valt het allemaal reuze mee.

Fabeltje

“Aardappelen bevatten inderdaad veel zetmeel, maar ook veel water. Het is dus een fabeltje dat je er dikker van wordt. Ze zijn niet alleen een bron van voedingsvezels, kalium en vitamine B en C, ze zijn ook nog eens minder calorierijk dan pasta of rijst,” aldus Mullie.

Handige vergelijking

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan hebben wij hier een interessant feitje. Een gekookte aardappel bevat zo’n 70 a 80 kcal per 100 gram, terwijl brood zo’n 268 kcal per 100 gram bevat en pasta en rijst zo’n 125 gram. Met de hoeveelheid calorieën valt het dus alles mee. Het kan dan ook zeker geen kwaad om bij je avondmaaltijd twee tot drie grote gekookte aardappelen te eten. Ook niet als je op de lijn wilt letten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.be
Foto | iStock

Ook interessant