Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wist je dat óók mannen te maken hebben met urineverlies?

mature-couple-on-autumn-walk-with-labrador.jpg

Eén op de vier mannen boven de veertig jaar heeft te maken met ongewenst urineverlies. 80% van de mannen wil graag meer weten over de oorzaken hiervan. Hettestpanel.nl heeft samen met TENA Men in oktober 2018 een onderzoek* gehouden onder 457 mannen van achttien jaar en ouder. Een aantal resultaten op rij.

Margriet samen met TENA Men

“Ik ga minder vaak naar een festival, café of restaurant, want dat is lastig met een natte broek.” – Jean (54)

Taboe doorbreken

Urineverlies of nadruppelen is geen typisch vrouwenprobleem. Overgewicht, een operatie, prostaatproblemen of ouderdom, er zijn meerdere factoren die meespelen bij mannen die hiermee te maken krijgen. Ruim 54% van de ondervraagden weet niet dat er speciale producten zijn die je kan gebruiken voor ongewenst urineverlies of nadruppelen.

Het taboe moet doorbroken worden, 92% vindt dat er geen taboe moet liggen op ongewenst urineverlies bij mannen. Veel mannen weten niet wat de oorzaak is van het urineverlies waarmee ze te maken krijgen. 80% zou graag meer hierover willen weten.

Schaamte

Wist je dat 41% niet weet hoe hij het beste om kan gaan met het nadruppelen? En dat 14% minder sociale activiteiten onderneemt hierdoor?

“Op een verjaardag van mijn broer en geen schoon ondergoed bij mij. Opeens een natte plek in mijn broek, meteen naar huis gegaan maar vond het vooral heel erg vervelend.” – Leo (44)

Bij 65% geeft het nadruppelen een onzeker gevoel. En 14% heeft vanwege het urineverlies minder vaak seks met zijn partner. Maar 49% bespreekt het nadruppelen/urineverlies met zijn partner. En 37% vindt dat nadruppelen of urineverlies bespreekbaar is met anderen in zijn omgeving.

Tips

73% was er NIET mee bekend dat 1 op de 4 mannen boven de 40 jaar te maken hebben met urineverlies. En 75% zou zich meteen laten helpen als zij morgen aan het nadruppelen of urineverlies geholpen konden worden.

Heeft je partner last of iemand in je omgeving last van urineverlies? Geef hem tips!

Drink voldoende
Ga niet minder water drinken! Je zou denken dat minder drinken leidt tot minder urineverlies, maar niets is minder waar. Door te weinig te drinken kunnen blaasinfecties ontstaan en wordt urine nog meer geconcentreerd. Blijven hydrateren dus!

Alles met mate
Triggers als cafeïne, alcohol en kunstmatige zoetstoffen kunnen drang om naar het toilet te gaan vergroten.
Het roer hoeft niet compleet om, maar alles met mate kan al veel verschil maken.

Stoppen met roken
We weten allemaal dat roken slecht is voor je gezondheid, maar wist je dat tabak de urinewegensymptomen kan verergeren?

Ontspan
Stress is nooit goed, vooral niet omdat het ongewenst urineverlies kan veroorzaken of de symptomen kan verergeren. Voor een betere controle over de blaas wordt het aangeraden om ontspanningstechnieken te gebruiken zoals ademhalingsoefeningen en meditatie.

Rick (22): “Ik maak gebruik van TENA Men inlegkruisjes om gênante situaties voor te zijn.” 

Meer weten? Ga voor meer informatie naar tenamen.nl.

*Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 457
mannen boven de achttien jaar (oktober, 2018).

Ook interessant

Advertisement