null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Wist je dat een second opinion vergoed wordt?

-In samenwerking met VGZ-

Je gezondheid is ontzettend belangrijk, dat spreekt voor zich. Logisch dus dat je meer zekerheid wilt als je twijfelt over een diagnose of een behandeling. In dat geval kun je altijd een second opinion aanvragen.

Een tweede medisch specialist beoordeelt je diagnose of behandeling dan opnieuw. Zo heb je snel meer zekerheid.

Hoe vraag je een second opinion aan?

• Bespreek met je behandelend arts of huisarts dat je een second opinion wilt aanvragen. Deze geeft je hiervoor een verwijzing.

• Neem contact op met je zorgadviseur. Deze helpt je bij het regelen van een second opinion en adviseert ook naar welk ziekenhuis of welke medisch specialist je het beste kunt gaan. Dit kun je ook bepalen in overleg met je huidige behandelaar.

• Maak met de verwijzing een afspraak voor een second opinion.

• Bespreek het advies van de tweede medisch specialist met je eerste behandelaar. Deze bepaalt of hij het advies overneemt of niet. Kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met je zorgadviseur.

Vergoed of niet?

Je hebt recht op een vergoeding van één second opinion per kalenderjaar. Omdat de vergoeding uit de basisverzekering komt, worden de kosten eerst verrekend met je eigen risico. Als de second opinion wordt gedaan bij een ziekenhuis waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft, worden de kosten helemaal vergoed.

Meer weten? De zorgadviseur helpt je graag verder.

null Beeld
Redactie MargrietGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden