Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Winterdip? 3 x uitwaaien aan zee!

uitwaaien.png

Voel je ‘m aankomen, de winterdip? Hoewel het verleidelijk is om lekker binnen te blijven, is het juist goed om naar buiten te gaan. Niet alleen omdat ziektekiemen door de kou worden uitgeschakeld, maar ook om het hoofd lekker leeg te maken. En dan is een winterse wandeling langs zee natuurlijk de beste remedie.

Wadden

Ontsnappen aan de hecktiek van alledag? Dan zeggen wij: TVTAS. Op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog (samen de Wadden genoemd) ben je mijlenver verwijderd van overvolle agenda’s, drukte en afspraken. Hier kom je helemaal tot rust. Geniet op de eilanden aan de kant van de Waddenzee van het eeuwenoude ritme van eb en vloed en ervaar aan de kant van de Noordzee de ruigheid van de natuur. Wist je overigens dat de Waddenzee tot het UNESCO Werelderfgoed behoort? Ga je naar een van de eilanden, blijf er dan meteen een weekendje. Want je kunt er naast wandelen en fietsen ook heerlijk genieten van eilander producten.

Ameland

Zeeuwse kust

Eindeloze witte stranden, blanke duinen, historische plaatsen… Waarom zou je nog naar de goudgele Spaanse playa’s willen als je al deze ingrediënten om de hoek vindt. Neem bijvoorbeeld Zeeland. In deze provincie maak je de mooiste wandelingen langs de Noordzee. Een goed startpunt is het pittoreske stadje Domburg waar je heerlijk kunt wandelen over het strand en door de duinen. Stap als afsluiter met een heerlijk fris en rozig gevoel binnen bij het gezellige strandpaviljoen Strand90, dagelijks en hele jaar door open. Kruip met een warme chocolademelk bij de open haard of proef de Zeeuwse keuken met uitzicht op zee. Een betere beloning voor je winterse wandeling is er niet.

strand90

 

Wijk aan Zee

Naast de Wadden en de Zeeuwse kust is de Noord-Hollandse kust ook een uitstekende plek voor een winterse wandeling. Start bij Wijk aan Zee en maak een mooie wandeling in het Noordhollands Duinreservaat. Je wandelt in dit waterwingebied afgewisseld door bos, langs kleine meren en door stille duingraslanden. Over het brede strand loop je terug met steeds zicht op de schoorsteenpijpen van de hoogovens en de pier van IJmuiden. Op zaterdag en zondag kun je koffie doen bij restaurant Aloha met uitzicht op de indrukwekkende grote schepen die het Noordzeekanaal binnenvaren. Wijk aan Zee is goed te combineren met een bezoek aan Amsterdam of Haarlem.

Noordzee

Wat is jouw favoriete plek om uit te waaien in de winter? 

Ook interessant