Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wie gun jij vrijdag een mooie dag?

oudere-mantelzorg.jpg

De eerste vrijdag van oktober is het Nationale Ouderendag. Op 2 oktober kunnen we wensen van ouderen in vervulling laten gaan en tegelijkerijd iets doen wat we zelf leuk vinden.

Weer eens naar het theater, een dagje terug naar hun geboortedorp of gewoon een patatje eten bij de snackbar. Het zijn enkele van de ruim veertienhonderd wensen van ouderen, die morgen in vervulling gaan. Als vrijwilliger kies je zelf een wens uit die je aanspreekt. Zo heb je allebei een gezellige dag!

Het zijn de kleine dingen…

Ook als je geen tijd hebt om uitgebreid met iemand op stap te gaan, kun je iets voor een ander betekenen. Morgen, ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag. Maar ook na deze vrijdag is het aardig om iets extra’s te doen voor iemand die bij jou in de buurt woont. Kijk vandaag of morgen gewoon eens om je heen: welke ouderen wonen er bij je in de straat? Nodig hem of haar uit voor een kopje koffie, stuur een kaartje, breng een bloemetje langs, vraag of je een boodschap mee kunt nemen of stel voor om samen even te gaan wandelen. Voor jou een kleine moeite, voor die ander een groot plezier.

De Nationale Ouderendag is de afsluiting van de Week tegen Eenzaamheid. Kijk voor meer informatie op nationaleouderendag.nl.

Mantelzorger? Dit kun je vergoed krijgen

Zorg jij voor iemand? Dan heb je hier recht op!

6 slimme mantelzorg apps

Ook interessant