Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Welke kaas bevat meer vet: brie of camembert?

brie-of-camembert.jpg

Ben jij gek op romige witschimmelkazen? Dan koop je vast weleens een lekker stuk brie of camembert. Hoewel ze allebei even romig smaken, blijkt het ene kaasje beter te zijn voor de lijn dan het andere. 

Brie of camembert: zoek de verschillen. Dat hebben we gedaan. En ze blijken behoorlijk uiteen te lopen. Waarin ze zoal verschillen, lees je hieronder.

Andere regio

Natuurlijk zijn camembert en brie allebei afkomstig uit Frankrijk, maar wel uit twee compleet verschillende regio’s. Brie komt – hoe kan het ook anders – uit een streek die ook echt Brie heet. Het kaasje vindt z’n oorsprong in de Ile-de-France, de regio rond hoofdstad Parijs. Terwijl camembert oorspronkelijk in het noordwestelijk gelegen Normandië werd gemaakt.

Vetpercentage

Zowel brie als camembert wordt gemaakt van koemelk. Toch heeft een van de twee een aanmerkelijk hoger vetpercentage. Aan brie wordt namelijk extra room toegevoegd, waardoor het melkvetgehalte hoger ligt en de textuur van de kaas smeuïger is.

Rond of een puntje

Waar brie meestal in een driehoek verkrijgbaar is, kun je camembert in een rondje kopen. Dit heeft een reden: een traditionele brie is tussen de 22 en 42 centimeter in diameter, terwijl een camembert gemiddeld niet meer dan 12 centimeter meet. Tegenwoordig bestaan er ook kleinere briesoorten, waardoor je ze ook in hun geheel kunt kopen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | bibelle.be
Foto | iStock

Ook interessant