Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wel of niet aanvullend verzekeren voor de tandarts?

tandenknarsen.jpg

Sinds tandartskosten niet meer door de basisverzekering worden vergoed, stellen steeds meer mensen het tandartsbezoek uit. Maar een aanvullende tandverzekering kost ook vaak meer dan het oplevert. Zeker als je, behalve voor controle, niet vaak naar de tandarts hoeft. Met deze tips kun je beter bepalen wat voor jou een gezonde én goedkopere keuze is! 

Veel mensen sluiten een aanvullende tandverzekering af omdat ze denken dat ze hiermee veel geld kunnen besparen. Maar als je geen probleemgebit hebt, kan een aanvullende tandartsverzekering vaak meer kosten dan dat het oplevert. Een preventieve, periodieke controle kost bijvoorbeeld maar twee tientjes. 5 tips om de tandartsrekeningen betaalbaar te houden.

1. Vraag het je tandarts!

Overleg met je tandarts wat voor behandelingen hij of zijn het komende jaar of zo mogelijk zelfs de komende jaren voorziet – en stem daar je tandartsverzekering op af. Misschien is het niet eens nodig er een af te sluiten.

2. Bekijk oude tandartsfacturen

Pak de tandartsfacturen van vorig jaar erbij, kijk hoeveel kosten je hebt gemaakt en stem hier je verzekering op af.

3. Vergelijk verzekeraars en vergoedingen

Heb je waarschijnlijk wel een aanvullende tandverzekering nodig? Hou er dan rekening mee dat deze onderling heel erg verschillen. Kijk welke behandelingen een verzekering precies vergoedt, tot welk bedrag per jaar en tot welk bedrag per (soort) behandeling.

4. Kies eventueel voor twee verzekeraars

Een basis- en aanvullende verzekering hoef je niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten! Daar kun je dus ook op besparen. Kies je voor twee verzekeraars, let er dan op dat ze allebei administratie- en/of poliskosten in rekening kunnen brengen.

5. Verzeker je zwakke plekken

Zoek de juiste verzekering bij jouw probleemgebied in de mond. Heb je vaak gaatjes, kies dan voor een verzekering die daarop goede dekking biedt. Heb je veel last van je tandvlees, pas daarop je verzekering aan.

7 x geld besparen bij de tandarts

Aanvullend verzekeren of niet, de beste manier om geld te besparen bij de tandarts is om zelf je gebit en tandvlees goed te verzorgen. Met deze 7 tips voorkom je dat je vaak naar de tandarts moet!

Bron | allesoverhetgebit.nl

 

Ook interessant