Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Weg met vervelende ongemakken: 7 x huis-, tuin- en keukentips die echt helpen

sick-woman-with-flu.jpg

Kramp in je been, een verstopte neus of moeilijke stoelgang? De oplossing voor lastige kwaaltjes ligt soms gewoon in je keukenkastje.

– Margriet samen met Teva –

Verkouden

Slaap je slecht door een verstopte neus? Leg een rauwe ui (gepeld, in grote stukken) op een bordje naast je bed. Het zorgt voor meer lucht en verlichting.

Nachtelijke beenkramp

Behoor je tot de groep mensen die ’s nachts getergd wordt door nare beenkrampen? Een ouderwets stuk zeep tussen de lakens helpt, placebo-effect of niet.

Maagzuur

O jee, maagzuur! Wat nu? Neem een lepel droge havervlokken. Dat vermindert snel dat brandende gevoel.

Verstopte darmen

Warm water met citroen, pruimensap of een extra lepel lijnzaadolie willen de stoelgang nog weleens stimuleren. Nog steeds last? Metamucil helpt bij langdurige of terugkerende verstopping. Het bevat alleen maar natuurlijke vezels, die zich vermengen met je darminhoud en daar vocht opnemen. De vulling wordt zacht en dat stimuleert weer de werking van de darmen. Ook fijn: het is verkrijgbaar in twee smaken (citroen en sinaasappel) en is makkelijk in te nemen.

Beginnende griep

Lekker is anders, maar verschillende studies tonen aan dat, als je een griep voelt opkomen, het helpt om twee tenen rauwe knoflook te eten. Knoflook zou een sterke antibacteriële werking hebben. Liever gewoon wat extra vitamine C? Eet dan geen sinaasappel of mandarijn, maar een rode paprika. Deze bevat van alle groente- en fruitsoorten de meeste vitamine C. Oké, op rauwe spruitjes na.

Verstopte neus

Liefhebber van pittig eten? Handig. Fijngesneden rode peper laat een verstopte neus weer lopen.

Kalknagels

Een fles azijn is onmisbaar. Schimmels in kalknagels zijn de boosdoener en die zijn niet bestand tegen het zuur in azijn. Twee keer per dag je nagel deppen met een watje gedrenkt in azijn laat de kalk verdwijnen.


Metamucil (Isphagula Husk (psylliumvezel)) is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. Gebruik bij kinderen beneden de 6 jaar alleen op doktersvoorschrift. Niet gebruiken bij plotseling optredende buikpijn, vernauwing – obstructie – van de darm, bekneld zittende ontlasting.

Ook interessant