Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Weersta ongezonde supermarktaanbiedingen!

weerstasupermarktaanbiedingen-jpg.jpg

De supermarkten stunten er weer volop mee: kortingen. Fijn voor iedereen die wil besparen, maar de meeste aanbiedingen zijn niet voor gezonde producten. Hoe zorg je dat je niet met zakken chips, snoep en koek thuiskomt? 

Maak een boodschappenlijstje en hou je daaraan
Als je thuis een boodschappenlijstje maakt, dan val je minder snel voor verleidingen in de supermarkt. Pluis de folders thuis alvast door en schrijf op wat je gaat kopen, zodat je niet in de winkel zelf hoeft te beslissen. Als er geen snacks op je lijstje staan, sla dan die schappen over.

Ga niet winkelen met trek
Snel na het werk even naar de winkel en daarna thuis koken? Juist op zo’n momenten kun je sneller zwichten voor aanbiedingen: je bent moe en hebt trek. Zorg daarom dat je boodschappen doet na het eten of op een moment dat je geen trek hebt en als je uitgerust bent.

Ga voor een gezonde basis
Kijk je naar aanbiedingen? Zoek naar basisproducten zoals rijst, pasta of groenten. Dit soort producten zijn lang houdbaar en je kunt ze altijd gebruiken. Brood, vlees en vis kun je invriezen en zijn zo nog weken houdbaar. Of kijk bij groente welke in de aanbieding is en zoek daar recepten bij. Meestal zijn dit groente van het seizoen. Zo eet je goedkoop, duurzaam, gezond en gevarieerd.

Voedingsstoffen
In etenswaren zoals groente, fruit en brood zitten voedingsstoffen die het lichaam echt nodig heeft. Snoep, gezoete dranken en vette snacks zijn misschien lekker voor een keer, maar er zitten nauwelijks voedingsstoffen in. En die heeft je lichaam nodig om gezond te blijven. Wel zitten er veel calorieën in. Als je op gewicht wilt blijven kun je ze beter niet te vaak eten.

Bron: Voedingscentrum
Rianne Wijnhoven

Ook interessant