Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je soms hélemaal niks doet als je een weekend vrij bent

waarom-je-soms-helemaal-niks-doet-als-je-een-weekend-vrij-bent.jpg

Het is vrijdag. Het weekend ligt aan je voeten en je hebt eindeloos veel plannen: eindelijk aan dat boek beginnen, een sportles pakken, een stad bezoeken of een middag naar een museum.

En voor je het weet… is het weer maandagochtend en heb je eigenlijk niks van al die dingen gedaan. Hoe kan dat?

Weekend vrij

Het antwoord is – zoals het in het Engels genoemd word – free-time paralysis, oftewel: het idee dat je heel veel mogelijkheden hebt, doet je hoofd overlopen. Daardoor kun je niet kiezen en doe je uiteindelijk helemaal niks. Sterker nog: het geeft je een slecht gevoel, omdat het voelt alsof je gefaald hebt in al die dingen die je had kúnnen doen met je vrije tijd. Dit komt mede doordat we tegenwoordig altijd ‘aan’ staan en het wordt nog erger als je andere mensen ziet op social media die wél leuke dingen gedaan hebben.

Niks doen is niet erg

Maar dit betekent niet dat je continu bezig of druk met andere mensen hoeft te zijn. Een keertje Netflixen kan helemaal geen kwaad. Let er wel op dat je van tevoren goed bedenkt wat je verwachtingen zijn van de vrije tijd die je hebt, want dan voel je je achteraf veel tevredener over hoe je je weekend uiteindelijk hebt doorgebracht. Hoe minder opties je jezelf geeft, hoe minder keuzes je hoeft te maken.

Bron | Cosmopolitan UK
Beeld | Getty Images

De kaartverkoop voor Margriet Winterfair is van start gegaan! In de week van 22 t/m 28 november hopen we jou weer te zien op het grootste winterfeest van Nederland. Een week vol gezelligheid, lekker eten, inspiratie en optredens van bekende artiesten! Kom een dag shoppen en volg de leukste workshops. Koop nú kaarten met €4 korting!

 

 

Ook interessant