Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je voor en tijdens het eten het best water met prik kunt drinken

bruisend-water.jpg

De één drinkt liever water met prik, terwijl de ander liever voor een glas ‘plat’ water gaat. Hoor jij bij deze laatste groep? Dan is het misschien toch het overwegen waard om zo nu en dan voor bruisend water te gaan. Op sommige momenten heeft het drinken van water met prik namelijk echt een voordeel.

Watersommelier Mariëlle Thiadens legt aan Delicious Magazine uit waarom je het beste vóór en tijdens het eten voor bruisend water kunt gaan.

Vóór het eten

Heb je weleens gemerkt dat je na het drinken van alcoholhoudende bubbels zoals champagne eerder trek krijgt? Bruisend water heeft precies dit zelfde effect: het prikkelt je smaakpapillen en het wekt de eetlust op. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zorgt het dus niet voor een ‘vol’ gevoel. Plat water heeft dit effect wel: je zit er eerder vol door, wat natuurlijk niet zo fijn is vlak voor een maaltijd. Probeer daarom voor het eten voor een glas bruisend water te gaan.

Tijdens het eten

Begin je aan je maaltijd? Stap dan van bruisend water over naar licht bruisend water. Dus water met minder koolzuur en een fijner bubbeltje. Dit zorgt er namelijk voor dat je éxtra goed van je maaltijd kunt genieten. Licht bruisend water accentueert de smaak, zowel van de wijn als van de gerechten. Door af en toe een slokje water te nemen, laat je je  smaakpapillen tot rust komen, waardoor je alles steeds goed blijft proeven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Delicious
Beeld | iStock

Ook interessant