null Beeld

Water drinken direct na het opstaan brengt déze vijf voordelen met zich mee

Heb je als je 's ochtends wakker wordt gelijk zin in koffie? Je kunt daar beter even mee wachten, het is namelijk vele malen verstandiger om eerst een groot glas water te drinken.

Het is belangrijk om gedurende de dag veel water te drinken, maar begin er ook zeker je dag mee. En wel om de volgende redenen:

1. Je vult je vocht aan

Gedurende de dag verlies je zo’n twee liter aan vocht via je plas, adem, ontlasting en zweet. Ook in de nacht verlies je veel vocht. Als je in de ochtend wakker wordt is je lichaam daarom licht gedehydreerd. Als je gelijk een glas water drinkt zodra je opstaat, wordt het vocht weer aangevuld. Je zult merken dat je je direct wat fitter en energieker voelt.

2. Boost voor je metabolisme

's Ochtends water drinken kan je metabolisme met 30% verhogen. Als je dit op een lege maag doet, geef je je spijsvertering een efficiënte start. Daarnaast helpt water om het lymfevatenstelsel en darmkanaal gezond te houden.

En tot slot is een glas water drinken ook een zeer gunstig voor je energielevels. Je zult de dag met meer energie beginnen en bent daardoor een stuk productiever gedurende de dag.

Lees ook

Met deze formule bereken je hoeveel glazen water je per dag moet drinken

3. Goed voor de stoelgang en nieren

Door een glas water te drinken op een nuchtere maag, help je je spijsvertering te regulieren. Zeker voor mensen die in de ochtend moeilijk naar het toilet kunnen gaan, is dit echt een aanrader. Ook is water het beste middel om nierstenen te voorkomen. Doordat je water drinkt, verdun je stoffen in de urine die nierstenen kunnen veroorzaken.

4. Afvalstoffen afvoeren

Via urine en zweten worden afvalstoffen verwijderd, dus veel water drinken is daarom heel belangrijk. Hoe meer je drinkt, hoe meer afvalstoffen je uit je lichaam verwijderd: zo simpel is het. Toch moet je niet te veel drinken, dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben. Welke gevolgen dit zijn, lees je hier.

5. Middel tegen ziektes

Kwaaltjes als een hoge bloeddruk, maagklachten en verstopping kunnen worden genezen door veel water te drinken. Daarnaast helpt water de organen te hydrateren, zodat deze goed hun werk kunnen doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Vivonline.nl

Beeld | iStock

Tanja van Kempen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden