Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wat te doen bij overgangsverschijnselen?

de-meest-voorkomende-symptomen-die-kunnen-wijzen-op-de-overgang.jpg

De overgang kan ongemak geven. Hoe zorg je ervoor dat het je leven niet beperkt? Wist je dat ruim 1,6 miljoen vrouwen in de overgang zitten? De één vliegt er doorheen, de ander vindt het geen pretje. Je krijgt te maken met verschillende ongemakken en hoe blijf je hierdoor overeind?

Margriet samen met A.Vogel

Praat erover

Probeer met mensen in je omgeving je overgangsverschijnselen te bespreken, bijvoorbeeld je vriendinnen, collega’s of je buurvrouw. Zulke gesprekken kunnen nuttige tips opleveren. Je lichaam doet zelf veel maar kan af en toe wel wat hulp gebruiken.

Ontspan en beweeg

Ontspannen is goed voor je! En bewegen ook. Ga doen waar jij je goed bij voelt. Maak het niet te zwaar voor je zelf. Elke dag een half uur stevig wandelen en bewegen is heel gezond en heeft een positief effect op je humeur.

Voeding

Volgens gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur is het belangrijk om bewust om te gaan met je voeding. Probeer je bloedsuikerspiegel stabiel te houden door veel eiwitten te eten, eet voldoende vezels en ga voor gezonde vetten zoals vette vis, noten, olijfolie en avocado’s.

Overgangsconsulente

Heb je toch te maken met overgangsverschijnselen en heb je het gevoel dat aanpassing van voeding en meer bewegen niet helpt? Ga dan naar een overgangsconsulente. Zij kan je informatie geven over hoe je hier beste mee om kan gaan.

Samen door de overgang

Van maandag 8 april t/m zondag 14 april is het de Week van de Overgang. Isa Hoes & Medina Schuurman en A.Vogel zijn een samenwerking aangegaan met het volgende doel: vrouwen in de overgang op een positieve manier informeren en inspireren. En overbrengen dat de natuur altijd een handje kan helpen die overgangsverschijnselen te verlichten. Ze geloven in de kracht van de natuur en tijdens hun zoektocht naar een bewuste, relaxte en duurzame lifestyle hebben ze veel informatie over de overgang verzameld.  Voor A. Vogel schrijven ze dit jaar regelmatig een gastblog en nemen ze vlogs op. Daarnaast zijn Isa en Medina tijdens de Week van de Overgang te zien in Koffietijd.

Wil je de blogs en vlogs van Isa en Medina ontvangen? Praktische tips, adviezen en ervaringsverhalen over de overgang? Klik hier voor meer informatie.

Ook interessant