Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wat moet je doen als er bij je wordt ingebroken terwijl je thuis bent?

inbreker-wat-moet-je-doen.jpg

Een inbraak is al erg genoeg. Maar als je een inbreker in je huis hoort terwijl je boven in bed ligt, is dat nog veel traumatischer. Wat moet je dan doen? En wat vooral níét?

Wat je in elk geval niet moet doen, is op een inbreker afstormen. Dat vertelt Theo Korsten in de Teleac-uitzending Hoe maak je het inbrekers goed moeilijk? En hij kan het weten, want Theo is zelf inbreker geweest. “Een inbreker wil maar één ding en dat is zo snel mogelijk naar buiten,” legt hij uit bij Teleac. “Jij bent alleen een sta-in-de-weg. Dus wat je wel moet doen, is herrie maken. Maak lawaai, stamp op de grond. En bel de politie. Meteen.”

Echt niet dat wij gaan gillen

Maar wat als die inbreker ook een verkrachter is? Echt niet dat wij het dan op een gillen gaan zetten. Meteen maar 112 bellen dus. Veel vrouwen hebben daarom hun mobiele telefoon op hun nachtkastje liggen, of op de badrand. Nog beter is het natuurlijk om te voorkómen dat iemand gemakkelijk je huis kan binnendringen. Met deze anti-inbraaktips geef je inbrekers en ander gespuis zo min mogelijk kans om hun slag te slaan.

Bron | inshared.nl

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant