Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wat jij kunt doen aan een vitamine D-tekort!

sundaysnb.png

— In samenwerking met Sundays —

Iedereen heeft belang bij voldoende vitamine D. Vitamine D versterkt de weerstand en is verantwoordelijk voor tal van lichaamsprocessen die het risico op ziektes drastisch kunnen verkleinen. Denk hierbij onder andere aan kanker, botafwijkingen en spierziektes. Ook heeft vitamine D een duidelijk positief effect op het humeur, gaat vermoeidheid tegen en verbetert het concentratievermogen. Toch hebben veel Nederlanders zonder dat ze het weten een chronisch vitamine D-tekort. Dit komt doordat het grootste deel van het jaar de zon te ver bij ons vandaan staat om vitamine D aan te maken, die van belang is voor een goede gezondheid. Gelukkig zijn er manieren om ook in deze periode je vitamine D op peil te houden.

Wat zijn de oorzaken van een vitamine D-tekort?

Slechts gedurende vier maanden heeft het zonlicht in Nederland voldoende kracht om het lichaam vitamine D te laten aanmaken. En dan alleen nog tijdens de uren dat de zon op zijn hoogst staat: tussen 11.00 en 15.00 uur. Alleen als je schaduw korter is dan jijzelf, is het zonlicht krachtig genoeg. In deze tijd, waarin het leven zich veelal binnen afspeelt, ligt een Vitamine D-tekort op de loer.

Gezond ouder worden

Hoe ouder je wordt, hoe dunner je huid. De huid heeft na het vijftigste levensjaar steeds meer moeite om zonlicht om te zetten in vitamine D. Daarnaast neemt ook de activiteit van de nieren af, waardoor er minder vitamine D wordt aangemaakt. Bij het ouder worden hebben we daarom baat bij meer zonlicht, waarbij de zonnebank een gecontroleerd alternatief kan zijn voor mensen die geen tijd of zin meer hebben om naar het strand
te gaan.

Laat af en toe de zon toe!

Als je je armen, benen en gezicht het hele jaar bedekt met kleding kun je nauwelijks vitamine D aanmaken. In de zomer beschermen zonnebrandcrèmes je natuurlijk tegen verbranding, maar als je het overdrijft, houd je ook de natuurlijke aanmaak van vitamine D tegen.

Overgewicht

Vitamine D wordt door je lichaam opgeslagen in de vetcellen. Wanneer vetreserves worden aangesproken, komt deze vitamine D weer vrij. Bij mensen met ernstig overgewicht blijft de vitamine D gevangen in de vetcellen, waardoor deze zijn werk niet kan doen.

Heb jij een vitamine D tekort? Doe de test, klik hier!

Maak gebruik van een vitamine D-kuur

Wetenschappelijk is aangetoond dat vitamine D verkregen uit zonlicht onmisbaar is voor een goede gezondheid. Sunday’s komt daarom met een speciale aanbieding voor Margriet: een Vitamine D-kuur met 5 blue D-lite–sessies voor € 30 (i.p.v. € 60). De Vitamine D-kuur zorgt ervoor dat het lichaam de kans krijgt de benodigde hoeveelheid vitamine D aan te maken. Het hele jaar door. Alle zonnebanken in de zonnestudio’s van Sunday’s zijn namelijk uitgerust met speciale blue D-lite-lampen. Deze bootsen exact het soort licht na van de zon dat verantwoordelijk is voor de natuurlijke aanmaak van vitamine D. Bovendien stimuleert blue D-lite ook de natuurlijke pigmentatie van de huid, wat een natuurlijke en gezonde teint oplevert. Kijk hier voor meer informatie over de Sunday’s vitamine D-kuur

Wat zijn de positieve effecten van vitamine D?
✔ Betere weerstand
✔ Minder vermoeidheid
✔ Een beter humeur
✔ Sterke botten en spieren
✔ Ontspanning

Goed om te weten
• Geniet van zonlicht van zon of zonnebank, bouw het zonnen verantwoord op en overdrijf niet!
• Deze aanbieding geldt uitsluitend voor personen vanaf vijftig jaar en kan per klant één keer worden afgesloten. Niet voor vaste klanten van Sunday’s. Je kunt zeven dagen per week tot 17.00 uur gebruikmaken van de vitamine D-kuur.

Wil jij profiteren van deze aanbieding? Ga dan naar www.margriet.nl/vitamine!

Ook interessant