null Beeld

Wat is dé manier om te stoppen met roken?

Boeken, nepsigaretten, nicotinekauwgom en ga zo maar door. Heb je alles geprobeerd om te stoppen met roken, dan onthullen we nu wat dé manier is om van die sigarettenverslaving af te komen.

Het is eigenlijk heel simpel, en het klinkt misschien ook makkelijker dan het in werkelijkheid is: het maakt niet uit welke methode je gebruikt om te stoppen met roken, als je het maar blijft proberen.

Pogingen om te stoppen

Vaak wordt gedacht dat je echt kunt stoppen na vijf tot zeven pogingen, maar uit Canadees onderzoek blijkt dat dit veel meer pogingen vergt dan wordt gedacht. Uit het onderzoek onder 1.277 rokers kwam naar voren dat het afzweren van de slechte gewoonte na gemiddeld 30 pogingen lukte. De manier om van je nicotineverslaving af te komen is dus blijven vol houden om te stoppen ook al doe je daar 30 keer over.

Lees ook: '5x redenen om te stoppen met roken'

In een keer

Onderzoeker Dr. Chaiton: ,,Het wil niet zeggen dat dit nu het magische getal is waarop iedereen van het roken kan afkomen. Sommigen lukt het om in een keer te stoppen. De een is nu eenmaal beter in iets dan een ander. Sommigen zijn nu eenmaal goed in het stoppen met roken.”

Volgens de onderzoeker is het stoppen met roken in het algemeen een lang proces waarin vele pogingen worden gedaan om de sigaretten links te laten liggen.

Bron: DailyMail

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden