Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dít gebeurt er als je warm water op een lege maag drinkt

gebeurt-er-warm-water-lege-maag.jpg

Water: we weten allemaal dat we het eigenlijk zoveel mogelijk zouden moeten drinken. Maar dat het drinken van wárm water op een lege maag zóveel voordelen heeft, wisten wij ook niet.

  1. Je krijgt een beter metabolisme. Metabolisme, ofwel je stofwisseling, speelt een enorm belangrijke en grote rol in je gewicht. Je metabolisme bepaalt namelijk hoe snel je lichaam voedingsstoffen omzet in energie.
  2. Je lichaam breekt vetten sneller af. Want: hoe sneller je metabolisme werkt, hoe meer calorieën je verbrandt.
  3. Het is een natuurlijke detox: op deze manier spoelen afvalstoffen sneller uit je lijf. Wanneer heet water wordt ingenomen, stijgt de lichaamstemperatuur waardoor je begint te zweten. Hierdoor wordt je lichaam ontdaan van allerlei giftige stoffen en wordt het grondig gereinigd.
  4. Het helpt tegen menstruatieklachten: warm water zorgt voor een beter bloedcirculatie. Hierdoor ontspannen je spieren beter, waardoor je ook minder snel krampen zult krijgen.
  5. Bacteriën kunnen zich zo minder makkelijk nestelen in je lichaam. Daarom is het een natuurlijke remedie tegen verkoudheid, hoesten en keelpijn. Het maakt slijm los en helpt het uit de luchtwegen te verwijderen. Daarnaast verwacht warm water ook de keelpijn.
  6. Als je warm water drinkt, verbetert de elasticiteit van je huid en herstelt de beschadigde huid beter en sneller. Handig voor in de zomer als je huid in de zon is geweest, dus.

Ga jij voortaan de dag beginnen met een glaasje warm water?

Bron | Libelle
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant