Gezondheid

Warm? Naakt slapen is géén goed idee, zegt deze slaapexpert

aan-het-piekeren-met-deze-tip-val-je-meteen-in-slaap.jpg

Als de mussen van het dak vallen, brengen we de nacht het liefst door zonder kleren in de hoop op wat verkoeling. Maar naakt slapen is volgens deze slaapexpert nou net géén goed idee. 

Volgens Neil Stanley, onafhankelijk slaapexpert uit Groot-Brittannië, is slapen zonder kleren niet de beste manier om je lichaam zo koel mogelijk te houden. Wat dan wel? Haal je pyjama maar uit de kast…

“De pyjamastof absorbeert het zweet van je lichaam en houdt je een stuk koeler en comfortabeler dan naakt slapen,” vertelt Stanley aan de Daily Mail.

Natuurlijke stof

Er is wel één voorwaarde: je pyjama of nachthemd moet van een ‘natuurlijke stof’ zijn gemaakt, aldus de slaapexpert. Je kunt dan denken aan (heel dun) linnen, katoen of echte zijde. Synthetische stofjes nemen nauwelijks zweet op, wat niet bepaald prettig is als je in een snikhete slaapkamer ligt.

Moet je er echt niet aan denken om met deze tropische temperaturen een pyjama of nachtpon aan te trekken? Of heb je er geen? Dit zijn 18 andere trucs om lekker te slapen tijdens warme nachten.

Foto | iStock

Lees ook

Deze eenvoudige voetentruc kan ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt
Het subtiele symptoom van longkanker dat iedereen zou moeten kennen
Dit zijn de 5 slechtste dingen om te eten vlak voordat je naar bed gaat

Gratis artikelen over gezondheid ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant