Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wanneer en waarom heb je steunzolen nodig?

steunzolen-steunzooltjes.jpg

Het voelt voor sommige mensen letterlijk en figuurlijk als een blok aan het been: steunzolen. De een kan niet zonder terwijl de ander ze nog nooit gedragen heeft. Maar waarom heb je ze eigenlijk nodig? En wanneer is het de hoogste tijd voor deze zolen?

Heb jij er al aan moeten geloven?

Wat zijn steunzolen?

Een steunzool is een binnenzool voor in je schoen. Deze binnenzolen zorgen ervoor dat je voeten extra ondersteund worden bij bijvoorbeeld dat ene paar leuke sneakers. Een steunzool kun je ook wel correctiezool, zooltje of inlay noemen. Heb je steunzooltjes nodig? Dan is de kans groot dat je wellicht een voetafwijking hebt. Voorbeelden hiervan zijn plat-, hol-, spreid-, en/of knikvoeten.

Wanneer heb je ze nodig?

Heb je last van voet-, rug-, nek- of knieklachten? Dan is het misschien voor jou de hoogste tijd om eens te kijken naar steunzolen. Steunzolen zorgen er namelijk voor dat je beter overeind staat en je bepaalde delen van je lichaam minder belast, iets waar je misschien niet meteen aan denkt als je last hebt van je rug. Bij klachten is het altijd verstandig om bij je huisarts langs gaan, daar kan dan gekeken worden of steunzolen bij jou nodig zijn. Weet je al dat het de hoogste tijd is voor jou? Dan kun je naar een podotherapeut gaan.

Voor- en nadelen van steunzolen

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel, zo ook steunzolen. De plus- en minpunten van dit hulpmiddel hebben we voor je op een rijtje gezet hieronder.

Voordelen:

  • Minder last van klachten
  • Betere houding tijdens het lopen en zitten
  • Je voet wordt gecorrigeerd

Nadelen:

  • Je voet wordt stug op z’n plaats gehouden, hierdoor kan hij niet afrollen zoals dat van nature gaat
  • Je krijgt weer last van klachten nadat je in die ene sneaker of laars hebt gelopen waar geen zooltje in past

Bron | mens-en-gezondheid.info.nu
Beeld | Getty Images

Ook interessant