Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom wandelen in de winter hartstikke goed voor je is

wandelen-winter.jpg

Nu er hagel valt en sneeuw wordt verwacht, kunnen we er niet meer omheen: het is écht winter. Dat betekent echter niet dat je alleen maar binnen hoeft te blijven: niets fijner dan wandelen en een frisse neus halen wanneer het wat kouder is. 

Wandelen in de winterzon is niet alleen fijn, het is ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Zo zijn er verschillende voordelen, waarvan we een aantal belangrijke noemen. Vijf redenen waarom wij zeggen: dik inpakken en gaan!

 1. Sterke botten
  Komt het zonnetje door? Hup, naar buiten. Want zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D en die stof speelt een grote rol in het versterken van je botten. Volgens de Wheaton Franciscan Healthcare doet een kwartiertje zon – twee à drie keer per week – al wonderen voor onze Vitamine D-aanmaak.
 2. Goed voor de lijn
  Wil je de calorieën kwijt die je er rond sinterklaas in de vorm van chocoladeletters en pepernoten aan hebt gegeten? Wandelen zorgt ervoor dat je ze verbrandt. Je raakt er zelfs meer mee kwijt dan de 45 kilocalorieën per kilometer die voorheen werden geschat. Hier lees je meer over het nieuwste onderzoek.
 3. Beter humeur
  Onderzoekers van de Britse University of Stirling zijn het erover eens dat wandelen in de buitenlucht zorgt voor een beter humeur. Depressieve gevoelens zouden aanzienlijk afnemen, concluderen de wetenschappers. Weg met die winterdip, ga wandelen.
 4. Goed voor je hart
  Volgens een studie die werd gepubliceerd in Circulation, het magazine van de American Heart Association, kan een stevige wandeling – waarbij je net iets harder loopt dan op gewoon wandeltempo – ervoor zorgen dat je hart gezonder blijft. Maak dus een extra rondje en loop iets steviger door.
 5. Verminderd risico op alzheimer
  Niet alleen fysiek, ook mentaal is wandelen goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat geregeld wandelen het risico op dementie en de ziekte van Alzheimer op latere leeftijd vermindert.

Bron | mnn.com
Beeld | iStock

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Met deze originele, zelfgemaakte soepkommen gemaakt van een kleine pompoen zorg jij dat je gasten nog wel even napraten over dat lekkere dinertje bij je thuis.

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant