Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je beter staand kunt gaan werken

staand-werken.jpg

Dat te veel zitten niet goed is voor je gezondheid, weten we inmiddels wel. Maar wat nu als je een baan hebt waarbij je het merendeel van de dag aan een bureau werkt? Volgens Britse wetenschappers kun je dan het best vragen om een ‘sta-bureau’. Mensen die staand werken zijn namelijk minder moe én meer betrokken bij hun werk.

Onderzoekers van Loughborough University en de Universiteit van Leeds lieten 77 medewerkers van de Britse National Health Service een jaar lang werken aan een in hoogte verstelbaar bureau, 69 medewerkers bleven aan hun ‘normale’ bureau werken.

Positief effect

Tijdens dit jaar gingen de mensen met een sta-bureau steeds minder lang zitten. Na twaalf maanden zaten ze uiteindelijk 82 minuten per dag minder dan hun collega’s. En dit had zo zijn effect: de werknemers zeiden minder moe te zijn, voelden zich meer betrokken bij hun werk en vonden de kwaliteit van hun leven sterk verbeterd. Ook hadden ze minder last van pijnklachten aan hun rug en spieren én voelden ze zich meer ontspannen dan de collega’s die nooit staand werken.

De beste artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | welingelichtekringen.nl
Foto | iStock

Ook interessant