Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je eigenlijk nooit je oordopjes moet uitlenen

oordopjes.jpg

Het lijkt misschien vrij onschuldig om je oordopjes aan iemand uit te lenen, toch is het echt geen goed idee. Het kan namelijk nogal vervelende gevolgen hebben. Voor je eigen oren óf die van de ander.

Het oorsmeer in je oren is niet alleen plakkerig en soms zelfs een beetje irritant, het bevat ook nog eens heel veel bacteriën. Bacteriën die op deze manier ook vaak in groten getale op je oordopjes nestelen, al zie je daar natuurlijk niets van.

Broeierige boel

Op het moment dat de dopjes je oren afsluiten, komen er door de warmte alleen nog maar meer bacteriën bij. Die hechten zich aan de dopjes en komen dus, als je ze uitleent aan iemand anders, ook in de oren terecht van de volgende gebruiker. Daarnaast worden oordopjes ook vaak neergelegd op plekken waar veel bacteriën voorkomen, denk bijvoorbeeld aan je bureau, een klaptafeltje in de trein of los in je tas.

Nare gevolgen

Wanneer al die verschillende bacteriën in je oren terecht komen, kun je last krijgen van vervelende oorontstekingen. Ook kun je op deze manier schimmelinfecties en mee-eters oplopen. Niet echt fijn, toch? Leen je oordopjes dus in het vervolg niet meer zomaar uit.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Foto | iStock

Ook interessant