Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je een wasknijper op je oor zou moeten zetten

wasknijper-oor.jpg

Op social media zien we steeds vaker foto’s voorbijkomen van mensen met een wasknijper op hun oor. Hoewel het er nogal gek uitziet, zit hier wel een serieuze reden achter: het zou helpen tegen verschillende kwaaltjes.

En aangezien zo’n wasknijper je niks kost, is deze tip het proberen waard!

Drukpunten

In je oor komen veel zenuwen samen die in verbinding staan met bepaalde organen. Zo zitten er in een oor wel zes drukpunten. Wanneer je last hebt van hoofdpijn of een verkoudheid kun je met een wasknijper op een van die punten druk geven. Op die manier schijn je van je klachten af te komen, zeggen de fans.

oor drukpunten

Punt 1

Dit gedeelte van je oor staat in direct contact met je schouders en rug. Zet dagelijks een minuut lang een wasknijper op dit punt en je zult volgens de volgers van de wasknijper-theorie merken dat je rug en schouders na verloop van tijd minder gespannen aanvoelen.

Punt 2

Dit punt is verbonden met je organen. Als de binnenkant van je lichaam ergens gevoelig of pijnlijk aanvoelt, kun je een wasknijper op dit gedeelte van je oor zetten om zo de pijn in het betreffende orgaan te verminderen.

Punt 3

Deze plek staat in direct contact met je gewrichten. Wanneer die stijf of pijnlijk aanvoelen nadat je een dag achter een bureau hebt gezeten, zou het helpen om wat druk uit te oefenen op dit deel van je oor.

Punt 4

Heb je last van je holtes of je keel, dan schijnt het te helpen om dagelijks een minuut lang een wasknijper op dit deel van je oor te zetten. Zeker als je moeite hebt met slapen omdat je verkouden bent en je niet lekker voelt.

Punt 5

Dit gedeelte van je oor staat in contact met je spijsverteringskanaal. Bij buikpijn of problemen met je spijsvertering kan het volgens deze theorie geen kwaad om wat extra druk uit te oefenen op dit deel van je oor.

Punt 6

En tot slot je oorlel. Dit gedeelte van je oor staat in contact met je hart en hoofd. Een wasknijper op deze plek zou de gezondheid van je hart bevorderen en migraines en hoofdpijn verminderen.

Bron | topbuzz.com
Foto’s | Screenshot en iStock

Ook interessant om te lezen

Ook interessant