null Beeld

Waarom je op het vliegveld altijd een zonnebril zou moeten dragen

Laat je innerlijke diva er maar uit en draag een zonnebril op het vliegveld – ook wanneer de zon niet schijnt, en ’s nachts. Het helpt je namelijk een jetlag voorkomen, waardoor je meteen goed aan je vakantie kunt beginnen.

Hoe minder je ogen aan licht worden blootgesteld, hoe beter.

Circadiaanse ritme

Licht is van grote invloed op ons interne circadiaanse ritme. Dit ritme bepaalt wanneer je lichaam zich wakker voelt, en wanneer het wil slapen. Over het algemeen geeft de afwezigheid van licht een signaal aan je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Wanneer deze patronen van licht en donker veranderen als gevolg van een tijdsverschil, dan raakt ons ritme van slag.

Hoe donkerder, hoe beter

Op zo’n moment weet je lichaam niet meer wanneer het zich moe of juist wakker moet voelen. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam langzaam laat wennen aan het nieuwe ritme van het land waar je naartoe gaat. Als je op het vliegveld een zonnebril draagt, komt er minder licht binnen en krijgt je lichaam een signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Hoe donkerder de glazen van je zonnebril, hoe beter. Zo kun je ook makkelijker in slaap vallen in het vliegtuig.

Makkelijk in slaap vallen

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om makkelijker in slaap te kunnen vallen tijdens een vliegreis. Zo kan het helpen om een grote maaltijd voor de vliegreis te eten, zodat je in het vliegtuig niet wakker hoeft te blijven voor het eten. Sta de dag van de vliegreis iets eerder op, zodat je je al moe voelt. En blijf in het vliegtuig je zonnebril ophouden, tenzij je een oogmasker hebt om het licht uit je ogen te houden.

Bron | Wellandgood.com

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden