Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je nu al last van hooikoorts kunt hebben

hooikoorts.jpg

Heb je een moe, koortsig gevoel en last van tranende ogen? Misschien denk je aan een verkoudheid of aan die beruchte griep waar iedereen het over heeft, maar het kan ook hooikoorts zijn. Door de warme winter is het hooikoortsseizoen nu al losgebarsten. Farmaceuten adviseren daarom nu al met medicatie te beginnen.

Volgens Metronieuws loopt de natuur dit jaar zes weken  voor op schema. Daardoor steken de eerste hooikoortssymptomen nu al de kop op.

Hooikoortsklachten lijken op griep

Hooikoortsklachten zoals hoesten, niezen en vermoeidheid zijn echter makkelijk te verwarren met de eerste symptomen van griep, waardoor niet iedereen meteen aan een pollenallergie denkt. Terwijl het juist zo verstandig is om op tijd met medicatie te beginnen. Dat adviseert althans de Nederlandse Vereniging van de Farmaceutische Industrie van Zelfzorggeneesmiddelen en Gezondheidsproducten (Neprofarm) in de krant.

‘Preventieve medicatie werkt beste als je nog geen klachten hebt’

“Normaal begin je hier pas halverwege april mee,” meldt een woordvoerder van Neprofarm. “Maar dit jaar kun je beter eerder starten. Preventieve medicijnen met zogeheten cromoglicinezuur werken namelijk het beste als je nog géén klachten hebt. Als je al eenmaal klachten hebt, kunnen deze alleen nog maar worden verzacht.”

Op hooikoorts.com vind je meer informatie over de verschillende middelen tegen hooikoorts.

Dag rode neus!

Loop je door al dat gesnotter met een rode neus rond? Op deze manier ziet niemand er wat van!

 

Ook interessant