null Beeld

Waarom je na een massage last van hoofdpijn kunt hebben

Een massage hoort vooral héél ontspannend te zijn, maar wat nu als je elke keer na afloop met ontzettende hoofdpijn zit?

Wij leggen je uit wat de oorzaken hiervan kunnen zijn én wat je hier tegen kunt doen.

1. Te veel spanning

Een massage is het lekkerst wanneer je je volledig kunt ontspannen. Pas als je er lekker ontspannen bij ligt, kan de masseur je optimaal onder handen nemen en heb je ook minder last bij het losmaken van pijnlijke knopen. Als je je niet volledig kunt ontspannen tijdens een massage, is de kans groot dat je na afloop met hoofdpijn rondloopt.

2. Te veel druk

Heb je weinig ervaring met massages? Dan is het belangrijk om dit van tevoren aan je masseur te melden. Je spieren moeten namelijk altijd even wennen aan het gemasseerd worden. Het is dan ook niet fijn als je als een ‘beginner’ onder handen wordt genomen alsof je al jaren massages ondergaat.

3. Je bent uitgedroogd

Zorg er ook altijd voor dat je genoeg hebt gedronken voordat je gemasseerd wordt. Tijdens een massage heb je het vaak warm, waardoor je bloedvaten zich verwijden. Hierdoor kun je eerder last hebben van uitdrogingsverschijnselen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Ook ná een massage moet je daarom veel drinken.

4. Afvalstoffen die vrijkomen

Heb je veel last van knopen en stijve spieren? Dan zal de masseur zo veel mogelijk zijn of haar best doen om deze proberen los te maken. Tijdens dit proces kunnen er wat afvalstoffen vrijkomen, wat voor hoofdpijn kan zorgen. Zoals net getipt, kun je dit door voor je massage goed te drinken een beetje voorkomen.

5. Schommelingen in je bloedsuikerspiegel

Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je voor de massage wat hebt gegeten. Ga nooit met een lege maag op de massagetafel liggen. Schommelingen in je bloedsuikerspiegel kunnen er namelijk voor zorgen dat je hoofdpijn krijgt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Damespraatjes

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden