Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je eigenlijk maar één keer zou moeten afvegen na het poepen

waarom-je-maar-een-keer-zou-moeten-afvegen-na-het-poepen.jpg

Tijdens het afvegen sta je er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar wist je dat je eigenlijk maar één velletje toiletpapier nodig zou moeten hebben om je billen weer schoon te krijgen?

Als je lichaam goed functioneert, heb je namelijk helemaal niet zo veel toiletpapier nodig.

Afvegen

Volgens natuurgeneeskundig arts Marisol Teijeiro is één velletje dubbellaags papier meer dan genoeg. En dat is nog niet alles: na het afvegen zou het stukje papier er nog steeds vlekkeloos uit moeten zien. “Als je meerdere vellen nodig hebt om de boel schoon te krijgen, kan dat wijzen op een slechte stoelgang. Het kan ook zijn dat je dingen eet waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.”

Lees ook:
Bange poeperd: met déze tips en oplossingen ben jij zo van je poepangst af
Waarom vinden we het zo gênant om op werk te poepen?

Perfecte ontlasting

Maar hoe zou het dan wel moeten gaan? Volgens dr. Teijeiro hoort de perfecte drol direct naar de bodem van de wc-pot te zinken en niet eerst nog te drijven. Daarnaast zou hij ongeveer even lang moeten zijn als je onderarm (ja, echt) en een mooie bruine kleur moeten hebben.

Hoewel het niet het meest charmante onderwerp is, zouden we wel wat vaker over poepen moeten praten. Dat vindt ook darmfloratherapeut Nienke Gottenbos – ook wel ‘de poepdokter’. Zij gaf ons eerder al eens tips voor een betere en gezondere stoelgang. Je vindt die tips hier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | Getty Images

Margriet 48

Margriet 48 ligt nu in de winkel! Met deze week: gezond & fit de winter in, zo herken je online oplichting, lekkere & voedzame ontbijtjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant